Завантаження ...
banner

ТОП-тема вихідних: концерт у Ніжині і адмінпротокол за порушення карантину

3 липня у Ніжині відбувся концерт-презинтація партії "Рідний дім". Цей захід став найобговорюванішою темою у соцмережах на вихідних. Думки людей дещо розділилися - більшість вважає

концерт, Олег Скрипка, політика, карантин
Фото з групи Facebook 
Ніжатина нива. Новини Ніжина та Чернігівщини

3 липня у Ніжині відбувся концерт-презинтація партії "Рідний дім". Цей захід став найобговорюванішою темою у соцмережах на вихідних. Думки людей дещо розділилися - дехто вважає, що це грубе і цинічне порушення карантину, є і такі, що із задоволенням пішли на концерт, бо вже набридло сидіти на карантині.

Також у мережі з'явилися смішні меми на тему концерту, карантину, Олега Скрипки і ніжинських проблем.



Як повідомляє suspilne.media, на організаторів концерту партії «Рідний дім», що відбувся 3 липня в Ніжині, поліція склала протокол за порушення статті 44-3 Адміністративного Кодексу України за порушення правил карантину. Інформацію Суспільному повідомила речниця поліції області Юлія Ковтун.

Поліція склала протокол на організаторів концерту через те, що вони порушили постанову державного санітарного лікаря, в якій затверджені тимчасові рекомендації проведення масових заходів. Згідно з постановою, за тим щоб не скупчувалися люди (дистанція – 1,5 метри), має слідкувати організатор заходу.

Хто ж організатор концерту? На цю тему у мережі не припиняють сперечатися:


Олександр Ломако, заступник міського голови Чернігова, каже, що напередодні концерту надіслали до поліції листа, де вказали «орієнтовну кількість – близько 800 людей». І в поліції не було заперечень щодо проведення заходу за умов наявності масок й антисептиків у вільному доступі.

«Ніяких порушень, пов’язаних з карантином, не було зафіксовано. По-перше, згідно з постановою Кабміну, на відкритому повітрі немає заборони на масові заходи. Друге – організатори забезпечили всіх бажаючих масками, було роздано 2-2,5 тисяч масок. Хто вдягав, хто не вдягав – це вже питання людей. І третє, було достатньо антисептиків, і ведучий регулярно закликав людей дотримуватися заходів безпеки».

концерт, Олег Скрипка, політика, карантин
 
Складений протокол Ломако вважає формальністю.

«Через тиск народного депутата, який зробив заяву за кілька годин до проведення заходу. Поліція була зобов’язана хоч якось реагувати на його заяву, склала протокол. Я думаю, що він буде оскаржений в суді і, з великою вірогідністю, скасований».

Напередодні концерту депутат від «Слуги народу» Олег Семінський написав пост на своїй Facebook сторінці.


Ігор Волосянкін, журналіст та фотограф з Ніжина, каже, що порушення карантину були. Зокрема, відсутність масок, великі скупчення людей, особливо – в дитячих локаціях.


концерт, Олег Скрипка, політика, карантин

Міський голова Ніжина, Анатолій Лінник, сказав, що причин не дозволяти захід не було, адже діють послаблення карантину. За його словами, якщо склали протокол – значить, було за що. Але це питання не до нього, а виключно до організаторів концерту.

Як сказала Юлія Ковтун, правопорушення передбачає штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тож політичні перегони стартували, далі буде...

Фото Ігоря Волосянкіна

концерт, Олег Скрипка, політика, карантин

концерт, Олег Скрипка, політика, карантин
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: