Завантаження ...
banner
banner

День рибалки: про ніжинців і найбільшу впійману рибу. Фото

День рибалки, або професійне свято працівників рибного господарства, в Україні відзначається щороку у другу неділю липня. Цьогоріч ми відзначатимемо це свято заватра, 12 липня. Для когось це доповнення до відпочинку на водоймі, для когось

риболовля, рибалки, улов


От мені не вірить Майя,
Що, як рибу я ловив,
На один гачок піймав я
Двох великих окунів.
Я пустив їх знов у річку,
Хай радіють окуні —
Все одно моя сестричка
Не повірила б мені…

Грицько Бойко

День рибалки, або професійне свято працівників рибного господарства, в Україні відзначається щороку у другу неділю липня. Цьогоріч ми відзначатимемо це свято заватра, 12 липня.

Для когось це доповнення до відпочинку на водоймі, для когось це бізнес, для когось спорт, а для декого справжнє захоплення, яке не відпускає все життя. Радість, коли впіймав на спінінг, чи вудку чималу рибу передати словами важко. Коли завжди спокійний і суворий чоловік біжить, як мала дитина, пригає і радіє з 5-ти кілограмовою рибрю у руках. А коли ця рибина ще більше...

риболовля, рибалки, улов

Журналістам mynizhyn.com ніжинці розповіли про свою риболовлю, улюблені місця і найбільшу спійману рибу.


Григорій, працівник водоканалу:

- Рибалити люблю з дитинства. Найбільшу рибу піймав у 2009 році в Салтиковій Дівиці на так званій ямі. Тоді з Десни з неймовірними зусилями витягнув 25 кілограмового сома. Фото, яке вже зробили вдома, понад 10 років красується у рамці на стіні. Передати емоції, коли витягнув такого "мужика" важко, це запам'яталось на все життя. Рибалю переважно на Десні, вважаю це найкращим відпочинком для душі, а відпочивати тілом найкраще вдома.

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов



Володимир, керівник Nizhyn Media:

- У кожного з рибалок є свої традиції, от і ми щороку з друзями збираємося і на кілька днів та ночей виїжджаємо на риболовлю. Зазвичай це різні місця, подорожуємо на відстань до 200 км від Ніжина. Найбільшу рибу ми втрьох з друзями - з Йосипенко Ігорем і Юрієм Бондарем впіймали у Салтиковій Дівиці на ямі. Витягли сома близько 18 кг. Улов поділили на трьох. Потім на Десні ми вперше рибалили з човнів компанією з 8 чоловік, де були справжні професіонали з супер снастями, пощастило спіймати щуку на 3 кг мені і ще одному чоловіку. Тобто професіоналість у риболовлі не головне, тут потрібна удача. Також їздимо рибалити на платні озера. Мені дуже запам'яталося озера на Коронщині, де ми ловили амурів - закидаєш вудку і одразу витягуєш з рибою. Також вразили озера з багатим розмаїттям видів карасів. Таких золотих карасів я більше ніде не бачив. На тих озерах тренуються навіть чемпіони України. А головне - друзі, релакс, відпочинок і юшка.

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов



Ліза, юрист:

- На риболовлю їздила з дитинства з сім'єю. Мені було десь 2 роки і мені давали вудку без гачка. Тому і любов до рибальства від сім'ї. Зараз кожного літа стараємося вибратися на річку - чи то з сім'єю, чи з друзями. Найбільшу рибу спіймала на звичайну вудку у Десні в 2013 році. Це була щука. Мого тата навчили рибалити дідусь з бабусею. Вони об'їздили разом всі місця. Дід був шаленим рибалкою. Знав безліч місць на різних річках. І часто брав з собою сина й дочку. На риболовлю мій тато найчастіше їзди зі своїм батьком і дідом. Найбільшу рибу, яку витягнув тато - лящ у 2 кг. А ще у нас страшенний любитель риболовлі - бабуся. Було таке, що ми всі вже в автомобілі сидимо, а вона ще по коліна у воді стоїть і рибалить.

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов

риболовля, рибалки, улов



Юрій, підприємець:

- Риболовлю люблю, особливо в Куликівському районі в Авдіївкі та Салтиковій Дівиці на Десні. Найбільшу рибу на спінінг витягував десь на 3-4 кг. Риболовлю не заради трофеїв, а просто задля задоволення і відпочинку. 

риболовля, рибалки, улов



Олександр, працівник податкової:

- Їздив на риболовлю з батьком. Він знав і показував найкращі місця, де було найбільше риби. І зараз намагаюся потрапити на риболовлю при кожній нагоді. Ще в дитинстві разом з батьком витягнули сома, якого точно розміру була рибина точно не пам'ятаю, але то була найбільша впіймана риба у моєму житті.

риболовля, рибалки, улов

Наталія Нікітіна
Фото з архіву рибалок
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: