Завантаження ...
banner
banner

У фельдшерських пунктах Ніжинщини бракує фахівців

У громадах Ніжинського району існує проблема з наявністю аптек. При деяких ФП та амбулаторіях створені невеличкі аптечні пункти, котрі повністю покривають потребу населення у ліках. Очільник

Ніжинський район, аптечні пункти, ФП

У громадах Ніжинського району існує проблема з наявністю аптек. При деяких ФП та амбулаторіях створені невеличкі аптечні пункти, котрі повністю покривають потребу населення у ліках. 

Про це говорили під час зустрічі в Ніжинській РДА.

Очільник  Ніжинського району доручив головному лікарі центру ПМСД Івану Бондарю продумати можливі шляхи відкриття аптечних пунктів при всіх ФП та амбулаторіях.

У Ніжинському районі функціонує 30 фельдшерських пунктів, наявні ще 12, але в них немає фахівців. Тож тему кадрового забезпечення теж піднімали під час засідання, намагались з’ясувати об’єктивні причини небажання фельдшерів працювати у селі.

Варто зауважити, що медична реформа первинної ланки медицини не передбачає функціонування фельдшерських пунктів. У Ніжинському районі їх утримують сімейні лікарі, сільські ради та інвестори, розуміючи гостру необхідність населення в отриманні медичної допомоги безпосередньо на місці, у своєму населеному пункті, адже сімейний лікар може знаходить досить далеко від свого пацієнта. Та й питання транспортного забезпечення медиків залишається досить актуальним по деяким амбулаторіям.

За матеріалами neadm.cg.gov.ua
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: