Завантаження ...
banner
banner

Парк Шевченка: чи домовляться орендарі та міська влада?

Центральний парк Ніжина з гордою назвою – імені Шевченка... Місце для відпочинку містян. Але чи задовольняє воно ніжинців? Як зазначив учора, 15 липня, під час обговорень на цю тему,

парк Шевченка, оренда, ПТ

Центральний парк Ніжина з гордою назвою – імені Шевченка... Місце для відпочинку містян.

Але чи задовольняє воно ніжинців?

Як зазначив учора, 15 липня, під час обговорень на цю тему, заступник міського голови Г. Олійник, парк не розвивається, а навпаки, занепадає...

Нарада зібрала у залі членів робочої групи та депутатів, зі сторони ПТ "Партнер" була присутня головний бухгалтер.

Майже 20 років тому на сесії міськради депутатами було прийняте рішення про передачу в оренду ПТ "Партнер" цілісно майнового комплексу «Парк Шевченка». ПТ "Партнер" орендує 15 об’єктів, а всього має у користуванні 6, 2 га площі. 

Утім, за словами Г. Олійника, дані земельні ділянки не використовуються ефективно.

Як зазначила депутат Наталія Радченко, парк має такий вигляд, "наче в ньому пройшли бойові дії". Бухгалтер, в свою чергу, стверджувала, що поточні ремонти в ньому проводять постійно.

2 роки тому ПТ "Партнер" презентували проект парку, згідно якого його мали реконструювати і встановити нові цікаві локації.

"Але основна ідея була така, – підкреслив Г. Олійник, – на орендований землях є об'єкти комунальної власності. Якщо б ми надали згоду на їх знесення і забудову нових сучасних об'єктів, вони б уже стали приватною власністю. Але ж парк Шевченка – це міське комунальне майно, яке має працювати за цільовим призначенням".

Міська рада пропонує ПТ "Партнер" знайти компроміс... А натомість тягнуться судові процеси... Так,  міська рада пропонувала  орендарю внести зміни до договору, і стосовно оплати також, але ПТ "Партнер" не погодився з деякими пунктами. Відмовлятися від оренди парку також не планують.

То як вирішити цю ситуацію?

Григорій Олійник запропонував такі варіанти, над якими будуть працювати члени робочої групи: 

внести зміни до договірних відносин, узгоджених обома сторонами, або розпочати процедуру припинення договірних відносин.
 
Валентина Пильник
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: