Завантаження ...
banner
banner

Ніжинець зафіксував політ комети за якою спостерігає весь світ. Фото

Астрономи по всьому світу спостерігають за кометою Neowise, що наближається до Землі — це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком в XXI столітті. Як пише BBC, її помітили

комета, політ, 6 800 років, Денис Скороход

Астрономи по всьому світу спостерігають за кометою Neowise, що наближається до Землі — це одна з небагатьох комет, яку можна побачити неозброєним оком в XXI столітті.

Як пише BBC, її помітили наприкінці березня.

Комета віддаляється від Сонця і максимально наблизиться до Землі 23 липня. Але жодної загрози вона не становить, оскільки пролетить за 103 млн кілометрів від нашої планети.

Офіційно комета, яка є найяскравішим подібним об'єктом за останні сім років, відома як C/2020 F3. Її помітили за допомогою супутника Neowise в кінці березня. Комета успішно пережила зближення з Сонцем і досягне точки найбільшого зближення з нашою планетою вже цього тижня тижня. 23 липня, хоч вона і наблизиться до Землі, дистанція до неї дорівнюватиме 400 відстаням до Місяця. 

Очікується, що Neowise буде видима для спостережень до кінця липня. Наступного разу комета наблизиться до нашої планети лише за 6 800 років.

Саме цю комету зафіксував на фото ніжинець Денис Скороход. Відповідними світлинами фотограф поділився у Facebook. Автор зазначає, що спостерігати за кометою можна за містом, на чистому небі, нижче і правіше сузір'я Великої Медведиці. Час одразу після повного заходу сонця, тобто з 10-ї години вечора.

Як пише Денис Скороход, це чарівне видовище! І звазаючи на те, що ця комета наступний раз наблизиться до Землі аж через 6 тис. 800 років, ватро на неї подивитись зараз!

mynizhyn.com за матеріалами ukrinform.ua 

комета, політ, 6 800 років, Денис Скороход

комета, політ, 6 800 років, Денис Скороход

комета, політ, 6 800 років, Денис Скороход
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: