Завантаження ...
banner
banner

У Чернігові змагаються ніжинські аварійники газової служби

У Чернігові розпочався конкурс бригад аварійно-диспетчерських служб 104. З 4 по 26 серпня свій професіоналізм мають показати 26 команд з усіх дільниць

аварійники, газова служба, змагання

У Чернігові розпочався конкурс бригад аварійно-диспетчерських служб 104. З 4 по 26 серпня свій професіоналізм мають показати 26 команд з усіх дільниць АТ «Чернігівгаз».

Змагаються вони в два етапи - спочатку кращу бригаду визначають на районному рівні. Другий етап конкурсу проходить на навчально-тренувальному полігоні. У команді - один майстер, два слюсарі, диспетчер та водій.

«Підготувати бригади морально та фізично до зимового періоду – головне завдання конкурсу, оскільки кількість аварійних викликів в цей час збільшується, - розповідає Олександр Михайленко, головний інженер АТ «Чернігівгаз». -  Коли бригада приїжджає на конкурсний виклик, вона повинна обстежити 50-метрову зону, знайти витік на підземному газопроводі -  поліетиленовому та сталевому, і на надземному». 

Кожна команда має 90 хвилин, аби знайти та ліквідувати 3 витоки. Також одне із конкурсних завдань - ліквідація пожежі на підземному газопроводі. Комісія з 6 чоловік оцінює якість усунення витоку на газопроводі, дотримання правил охорони праці, дії диспетчера та надання першої медичної допомоги, адже під час витоків та їх ліквідації стати зле може як аварійнику, так і споживачу. Окрему увагу приділяють технічному стану автомобіля АДС і його оснащенню приладами та інструментами. Кожна команда отримує бали, за кількістю яких і визначають переможця конкурсу. 

«Виток газу – це завжди небезпечна ситуація! Пориви газопроводу та пожежі є найнебезпечнішими, і саме від швидкості прийняття рішень аварійною бригадою залежить можливість вберегти життя людей. З газом необхідно бути завжди на Ви. Дотримання правил поводження з газом - основне, що необхідно пам’ятати споживачам, особливо під час опалювального періоду», - каже Олександр Борис, водій аварійно-диспетчерської служби, який працює у «Чернігівгазі» вже 34 роки. 
 
"Подібні змагання, – каже старший майстер з Ніжина Сергій Самойло, – дають можливість підвищити свій професійний рівень, отримати неоціненний обмін досвідом, подивитися збоку на свої помилки, аби їх виправити. І, звичайно ж,  зміцнити командний дух".

Регіональна газова компанія "Чернігівгаз"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: