Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині розпочалася оперативно-профілактична операція "Мак"

Щороку, з травня до вересня правоохоронцями Ніжинського МВ УМВС приділяється посилена увага виявленню і знищенню нелегальних посівів маку та конопель на території обслуговування, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг.

Макове поле, вирощування маку, мак міліція, попередження про вирощування маку , Ніжина,  новини ніжин

Щороку, з травня до вересня правоохоронцями Ніжинського МВ УМВС приділяється посилена увага виявленню і знищенню нелегальних посівів маку та конопель на території обслуговування,  перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг.

Згідно законодавства, за посів або вирощування снотворного маку  чи конопель передбачена відповідальність за ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України, а також  ст.106-1 та ст.106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тож попереджаємо жителів міста Ніжина та Ніжинського району, що Кримінальним кодексом України передбачено відповідальність ст. 310 за посів або вирощування снотворного маку чи конопель.

Зокрема, згідно ч.1 ст. 310 КК за посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот НМДГ або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, а ч. 2 ст. 310 за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею або ж яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 КК України, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п’ятсот і більше рослин чи конопель у кількості п’ятдесят і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
 
Нагадуємо, що посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію, дозвіл та здійснюють охорону посівів державною службою охорони.

Тож закликаємо громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження наркотичних рослин до Ніжинського міськвідділу міліції. У разі виявлення подібних «плантацій» на території міста або ж району телефонуйте до  чергової частини за номером 2-37-63 або 102. Конфіденційність гарантується.
 
Старший інспектор по звязкам з населенням та громадськими формуваннями
СДІМ Ніжинського МВ УМВС
Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: