Завантаження ...
banner
banner

За 2 тижні серпня у Ніжині на коронавірус захворіло більше людей, ніж за попередні 4 місяці

Станом на 17 серпня в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 25 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19, з них 4 пацієнта у важкому стані та знаходяться

коронавірус, захворюваність, лікарня

Станом на 17 серпня в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 25 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19, з них 4 пацієнта у важкому стані та знаходяться на кисневій підтримці, отримують відповідні лікування згідно протоколів МОЗ.

В обсерваційному відділенні міської лікарні перебуває 20 хворих з діагнозом пневмонія, стан їх середньої важкості. В усіх пацієнтів відібрані біологічні зразки для проведення ПЛР діагностування.

В режимі самоізоляції у місті перебуває 186 контактних осіб. Порівняно з минулим тижнем кількість контактних осіб значно збільшилася - на 65 осіб.

16 осіб з підтвердженими діагнозами COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів та на контролі у чергового лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як розповів завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко за весь період пандемії у Ніжині виявлено 93 випадки коронавірусу. З квітня по серпень було виявлено 43 випадки COVID-19, а за два тижні серпня - ще плюс 50 випадків!

Повідомляє mynizhyn.com.

Для порівняння, у Ніжинському районі за весь період пандемії виявлено 28 випадків коронавірусу.

Триває сезон відпусток і багато ніжинців привозять хворобу саме з відпочинку. 

Як зазначив Василь Анатолійович, ситуація може вийти з під контролю, медичні заклади заповнені. У Ніжинській центральній міській лікарні в інфекційному відділені вже майже немає вільних ліжок. У центральній лікарні з коронавірусом тепер лікуватимуть тільки ніжинців.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: