Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині завершився Національний турнір Європейського Футбольного Тижня

Вівторок, 26 квітня, міський стадіон «Спартак». Іде жорстка, справжня гра, без жодних компромісів. Час від часу спалахують пристрасті і суперечки. Долю чемпіонства вирішують команди Сумської та Харківської областей.

Вівторок, 26 квітня, міський стадіон «Спартак». Іде жорстка, справжня гра, без жодних компромісів. Час від часу спалахують пристрасті і суперечки. Долю чемпіонства вирішують команди Сумської та Харківської областей. Рахунок 2:0, 2:1, 3:1, 3:2. Харків програє, але ніжинські вболівальники кричать «Жовті – вперед», «Харків – не здавайся». Атаки накочуються то на одні, то на інші ворота. Харкову зовсім трохи не вистачає часу, щоб зрівняти рахунок. Свисток арбітра? Так. Команда Сумської області – Чемпіон України!

Саме так завершився Національний турнір Європейського Футбольного Тижня Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії в Україні з футболу серед осіб з розумовою відсталістю, який проводився за програмою Спеціальної Олімпіади. Участь у ньому взяли 8 команд – з Ніжина, Кременчука, Сумської, Харківської, Львівської, Запорізької та Черкаської областей, та Удайцівського НРЦ. 

Через нерівний віковий склад команди розділили на 2 групи – дорослу та підліткову. Відповідно було й два переможця. У дорослому фіналі команда Сумської області перемогла Харківську команду, у підлітковому – команда Запорозької області здолала Черкаських футболістів. 
 
Команда Ніжинського будинку інтернату зайняла третє місце в підлітковій групі, в останньому матчі здолавши львів’ян.
 

Переможець турніру буде представляти Україну на Європейському Турнірі з футболу Спеціальної Олімпіади Європи/Євразії Gothia Cup at “Kim Kallstrom Trophy”, який відбудеться 12-16 липня цього року в Швеції, в місті Гетеборг.










Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: