Завантаження ...
banner
banner

Оголошувати надзвичайний стан через випадки сальмонельозу у місті не будуть

Сьогодні, 27 травня, о 14:00 відбулося позачергове засідання міської надзвичайної протиепідеміологічної комісії у звязку з випадком масового отруєння жителів міста.

Сьогодні, 27 травня, о 14:00 відбулося позачергове засідання міської надзвичайної протиепідеміологічної комісії у зв'язку з випадком масового отруєння жителів міста. 

Представник інфекційного відділення ніжинської міської лікарні повідомила, що починаючи з 24 травня у інфекційне відділення почали надходити хворі з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт, які перебували на святкуванні дня народження в  одного з жителів міста.  У результаті отруєння одна із сімей, яка була на дні народженні повністю потрапила на лікарняні ліжка міської лікарні.

Завідувач інфекційним відділенням Людмила Шимко повідомила, що всі госпіталізовані перебувають у стані середньої тяжкості і з кожним днем їхнє самопочуття покращується. 

Загальна кількість госпіталізованих з числа тих хто був на дні народження становить 12 осіб, серед яких 2 дітей віком 7 і 15 років. Ще 6 ніжинців, які також були на святі, перебувають під щоденним наглядом лікарів. 

Окрім цих постраждалих до лікарні продовжують звертатися ніжинці зі схожим діагнозом. У всіх хворих взято аналізи, результати яких будуть відомі до кінця тижня і лише тоді можна буде остаточно говорити про збудника хвороби. На сьогодні лише у трьох осіб виявлено сальмонелу 

Також на даний час залишається достеменно невідомим який саме продукт містив збудник захворювання. Спеціалісти схиляються до того що це був майонез.  Також відомий випадок, коли хворі скаржилися, що їхній стан здоров'я погіршився, після вживання курки-гриль придбаної в одному з супермаркетів міста. І навіть збираються подавати до суду, адже це не перший випадок, коли у тому супермаркеті продавалися не свіжі продукти

По темі: Чернігів грішить на броварський майонез за 12 травня. Ніжин також

По завершенні наради, представники виконкому та лікарі звернулися до ніжинців утриматися від купівлі та вживання майонезу придбаного на стихійному ринку та в недозволених для торгівлі місцях. Також лікарі радять бути обережними та дотримуватися правил гігієни при приготуванні їжі з м'яса, риби, яєць. 


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: