Завантаження ...
banner
banner

Житловий комплекс у Третьому мікрорайоні стане окрасою Ніжина

Індивідуальне опалення, свій власний закритий двір, що утворився завдяки правильному розташуванню будинків, просторі квартири з великими кухнями. Похизуватись сучасними новобудовами може

ПОЗИЦІЯ


УкрСіверБуд, будівництво, багатоквартирні будинки, Анатолій Лінник

ЗА СПРИЯННЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ АНАТОЛІЯ ЛІННИКА ТА ЙОГО СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУВАННЯ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЇ ГРОМАДИ ТА "ЧЕРНІГІВСЬКОЇ БУДІВЕЛЬНОЇ КОМПАНІЇ "УКРСІВЕРБУД" У МІСТІ ВІДНОВИЛОСЯ БАГАТОКВАРТИРНЕ ДОМОБУДІВНИЦТВО

Індивідуальне опалення, свій власний закритий двір, що утворився завдяки правильному розташуванню будинків, просторі квартири з великими кухнями. Похизуватись сучасними новобудовами може не кожен райцентр області. Серед щасливчиків — 70-тисячний Ніжин.

У Ніжині буквально за два роки по вулиці Третій мікрорайон виріс цілий житловий комплекс. Новий сучасний на 300 квартир.

Зводить житло у Ніжині чернігівська будівельна компанія «УкрСіверБуд». Інвестор — «ЖИТЛОІНВЕСТ». Перші дві черги введено в експлуатацію ще минулого року. Там вже живуть новосели. Одні вже повністю заселились, інші — роблять ремонти. Цьогоріч будівельники планують повністю здати увесь комплекс.

«Ніжинцям — житло і робочі місця. Нові будинки як показник розвитку регіону.»

Ідея відновити житлове багатоквартирне домобудівництво у Ніжині з’явилася чотири роки тому. Наприкінці 2016 на місці нинішнього житлового комплексу встановили капсулу як символ майбутнього будівництва.

— Ніжинські влада сподівається зробити місто привабливим для інвесторів і показати, що невеликі населені пункти можуть успішно розвиватися, — наголошував тоді міський голова Анатолій Линник.

Співпрацею з інвесторами та будівельниками мер задоволений і зараз.

— Я розумів, що багатоквартирне будівництво — це свого роду індикатор рівня розвитку економіки регіону, — говорить Анатолій Лінник. — Такого масштабного будівництва у Ніжині не було багато років.

Ми розробили генеральний план. І визначили території, які можуть бути виділені під будівництво житлових комплексів.

— Як обирали будівельників?

— Хотілося, щоб інвестор не просто отримав ділянку, а реально будував. Так, на рахунку «УкрСіверБуду» реалізовані об’єкти не тільки у Чернігові, а й по всій області. У будинках, зведених компанією, живуть люди.

Та й житловий комплекс потребував масштабної організації, яка б мала досвід, техніку, трудові ресурси, — пояснює вибір Ніжина на користь чернігівських будівельників Анатолій Валерійович.

Новий житловий комплекс це не лише комфортне житло для ніжинців, а й робота для місцевих. Адже «УкрСіверБуд» залучає до зведення об’єкту ніжинських спеціалістів, створюючи нові робочі місця. А ще використовує цеглу ніжинського виробництва.

Минулого року квартиру у житловому комплексі завдяки рішенню міської влади отримав чемпіон з боксу ніжинець Петро Іванов.

Чудово, що з’явилась можливість придбати для нашого чемпіона і гордості Ніжині квартиру у новобудові, а не на вторинному ринку, — продовжує Анатолій Валерійович. — І це ще не все. Найближчим часом плануємо також придбати у цьому ж комплексі житло для ще однієї нашої спортсменки, чемпіонки Європи з самбо Наталії Чистякової. Знаю, що і ніжинський авіаційний загін за програмою придбав квартири у цьому ж житловому комплексі. Та й загалом квартири тут мають попит серед ніжинців. Адже попри досить високу якість самого житла ціни досить доступні. Завдяки чому молоді сім’ї лишаються у Ніжині.

Сам не раз бачив як у дворі гуляють багато родин з дитячими візочками. То ж працюємо разом над розбудовою нашого рідного Ніжина, — підсумував міський голова Анатолій Лінник.

Термодім зі спортивною залою та гаражами

— Житловий комплекс складається з трьох будинків по дві секції кожен, — розповідає Валерій ВИДИШ, начальник дільниці «УкрСіверБуду» у Ніжині. — Перші секції було зведено за «збірно-каркасно-монолітною» технологією, яку розробила проектна група «УкрСіверБуду» на чолі з генеральним директором Віктором Верешею. Такі багатоповерхівки ще називають термодім. Адже будинки виходять теплі та міцні. Наразі всі зовнішні мережі — газо-, водо-, електропостачання та каналізація — виконані в повному обсязі. Зараз тривають роботи з благоустрою території. А також завершують опорядження фасаду. Побудовано мережі зливової каналізації для забезпечення ефективного водовідведення. А також облаштовано насосну станцію, яка забезпечить безперебійне водопостачання мікрорайону.

— Які квартири пропонуєте майбутнім жителям?

Набір квартир досить широкий. Різні площі та планування, — пояснює Валерій Вікторович. — Однокімнатні квартири — до 50 квадратних метрів. Двокімнатні — до 65. Є і трикімнатні квартири площею до 80 квадратних метрів.

Особливістю житлового комплексу є те, що завдяки своєму розташуванню будинки утворюють закритий двір, свою власну територію. І за бажанням жителі вже самі можуть скористатися послугами консьєржа.

Також у другому будинку запланована спортивна зала. Поруч — збудовані гаражі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: