Завантаження ...
banner
banner

Коронавірус у Ніжині: що не день, то хворих все більше

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 28 серпня в області зафіксовані 79 нових випадків COVID-19. Серед них 23 випадки виявлено у Чернігові, 22 - у Ніжині, 9-Ніжинський район

коронавірус, пацієнти, обмеження

За даними Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 28 серпня в області зафіксовані 79 нових випадків COVID-19.

Серед них 23 випадки виявлено у Чернігові, 22 - у Ніжині, 9-Ніжинський район; 8-м. Прилуки, по 3 - у Борзнянському, Варвинському, Корюківському та Ічнянському районах, 2 - у Чернігівському районі, по одному - у Городнянському, Менському та Новгород-Сіверському районах.

Троє хворих госпіталізовані, решта лікується амбулаторно.

ПЛР-тестування підтвердили відсутність інфекції у 19 пацієнтів. Одужали п'ятеро чернігівців, п'ятеро прилучан, четверо жителів Ічнянського району, троє з Бобровицького та двоє з Козелецького районів.

З них четверо були госпіталізовані, інші - на амбулаторному лікуванні.

Зафіксований ще один летальний випадок. Помер 59-річний житель Ніжина, у якого був підтверджений діагноз COVID-19. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлого.

Підтверджених діагнозів інфікованих на COVID-19 в області – 1728, з них:
- 919 пацієнтів одужали;
- 612 осіб лікуються амбулаторно;
- 164 хворих перебувають на госпіталізації в лікарнях;
- 27 летальних випадків (1-Бахмацький район, 2-Борзнянський район, 3-Бобровицький район, 6-Варвинський район, 2-Носівський район; 1-Прилуцький район, 3-Прилуки, 2-Ніжин, 7-Чернігів);
- 6 померлих осіб із супутнім діагнозом COVID-19 (1-Борзнянський район, 1-Бобровицький район, 4-Чернігів).

За минулу добу в обласному лабораторному центрі проведено 236 ПЛР-досліджень. Матеріали для проведення ІФА-тестів не надходили.

- З 31 серпня частина Чернігівської області перебуватиме у "жовтій" карантинній зоні. Посилення карантинних заходів буде у містах Чернігів, Ніжин, Прилуки та Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Куликівському, Ніжинському, Носівському та Талалаївському районах. Бобровицький район потрапив до "помаранчевої" зони. Це означає, що окрім вже звичних обмежень, забороняється робота хостелів, туристичних баз, розважальних закладів, ресторанів у нічний час, спортзалів. Обмеження стосуватимуться дитячого відпочинку та планових госпіталізацій до лікарень. Також у масових заходах можуть брати участь до 100 осіб і розміщуватися 1 людина на 20 кв. м.

Такі обмеження встановлені Державною комісією ТЕБ та НС на 14 днів, – сказав Андрій Подорван, заступник голови Чернігівської ОДА. І додав, що комісія щотижня переглядає рівні безпеки територій і кожного четверга приймає рішення на основі показників поширення коронавірусної хвороби у відповідних районах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: