Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці! Долучайтесь до Всесвітнього дня прибирання і отримуйте призи

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» для учнівської молоді долає простір і час. Цьогоріч вона триватиме з 1 по 19 вересня. У цей час мешканці Чернігівщини

прибирання, конкурс, призи

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» для учнівської молоді долає простір і час. Цьогоріч вона триватиме з 1 по 19 вересня. У цей час мешканці Чернігівщини разом із мільйонами громадян 180 країн світу можуть вийти на вулицю, аби досягти спільної мети – урятувати планету від сміття.

Особливість акції 2020 року - суворе дотримання карантинних норм: маски, рукавички, соціальна дистанція та правила техніки безпеки. 

Організатори пропонують учням виходити на індивідуальні та сімейні прибирання, робити фото до/після та публікувати їх у соціальних мережах із хештегами #побачивприбери #worldcleanupday #schoolrecyclingworld #letsdoitukraine. 

прибирання, конкурс, призи

У конкурсі можуть узяти участь заклади загальної середньої освіти у 24 областях України. 

«Правила прості! Опублікуйте анонс проєкту із закликом долучатися на інформаційних ресурсах навчального закладу, вийдіть на прибирання з 1 по 19 вересня, підбийте підсумки та заповніть онлайн-анкету за посиланням: https://cutt.ly/mfqoaVq до 22 вересня 2020 року», – зазначила Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всесвітнього дня прибирання в Україні. 

Шукайте засмічені місця на карті та сміливо вирушайте вперед. Позначати забруднені та очищені локації можна в безкоштовному мобільному додатку TrashOut.

прибирання, конкурс, призи

Переможців та найактивніших учасників оголосять уже 25 вересня 2020 року на сайті та в соціальних мережах School Recycling World. 

Детальніше про умови участі можна дізнатися у Положенні за посиланням: https://cutt.ly/nflKgaR

«Усі школи-учасниці отримають подяки, найактивніші учасники – дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл- лідерів, що приберуть найбільшу кількість сміття, виграють комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень», – розповіла Ксенія Ренчковська, керівник міжнародного молодіжного руху School Recycling World в Україні.

Організовує конкурс Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it Ukraine» за підтримки  Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, компанії PepsiCo Україна.

Чому варто вийти на прибирання? 

За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 млрд тонн сміття, а це приблизно по 800 грамів на одного землянина. Більшість відходів розкладається дуже довго. Наприклад, поліетилен лежить на дні водойми близько 200 років, а пластик – понад півтисячоліття. 

Спалення пластику призводить до викиду важких металів, що руйнують озоновий шар. Ґрунтові води, омиваючи відходи, накопичують залізо, ртуть, цинк, свинець, барвники, пестициди, миючі засоби та інші хімікати. Тільки уявіть, що цю отруту питимете ви чи ваші рідні. 

Від брудного середовища страждають тварини. Одні застрягають у пластикових кільцях, інші ковтають предмети, отримують поранення та гинуть від перевтоми, спраги чи втрати крові.

Ситуація критична, тож час змінюватися!

Станьте частиною спільноти екосвідомих та відповідальних людей. Додайте Всесвітній день прибирання до свого календарного плану - щороку це третя субота вересня. Поділіться новиною в соціальних мережах, заохочуйте друзів та знайомих. 

Не забувайте про карантинні норми. Беріть із собою на локацію захисні маски, антисептики, рукавички. Дотримуйтеся соціальної дистанції.

Зробимо Чернігівщину чистою разом!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: