Завантаження ...
banner

Ніжинець незаконно вирощував вдома рослини коноплі

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного посіву та вирощування рослин коноплі

конопля, ніжинець, прокуратура

Під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного посіву та вирощування рослин коноплі (ч. 1 ст. 310 КК України) та незаконного виготовлення, зберігання наркотичного засобу (ч. 1 ст. 309 КК України).

В ході досудового слідства встановлено, що 33-річний мешканець м. Ніжин, раніше неодноразово судимий, на початку весни 2020 року на присадибній ділянці за місцем свого проживання незаконно посіяв рослини роду коноплі після чого вирощував їх, шляхом їх прополювання, з метою подальшого використання для власних потреб без мети збуту.

В ході проведеного санкціонованого обшуку за місцем проживання у чоловіка виявлено та вилучено незаконний посів рослин роду коноплі, а також особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – каннабіс. 

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Ніжинського міськрайонного суду для розгляду по суті.

За вчинення вказаних злочинів особі загрожує штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: