Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині на електричку - зась, а в Григоро-Іванівці - можна

АТ "Укрзалізниця" закрила продаж квитків із станцій, які опинилися у червоній зоні карантину. З 00:01 14 вересня закрито продаж квитків із залізничних станцій: Ніжин, Володькова Дівиця, Дослідна, Носівка, Космічна, Кобижча

електрички, Укрзалізниця, червона зона, Григоро-Іванівка

АТ "Укрзалізниця" закрила продаж квитків із станцій, які опинилися у червоній зоні карантину. З 00:01 14 вересня закрито продаж квитків із залізничних станцій: Ніжин, Володькова Дівиця, Дослідна, Носівка, Космічна, Кобижча, Попудренко, Бобровиця, Макарівка, Марківці, Ярославка, Трубіж (Бобровицький район знаходився у таких умовах з 7 вересня).

У Ніжині і на всіх інших зазначених станціях відбуватиметься тільки технічна зупинка без права посадки пасажирів.

В той же час Ніжинський район знаходиться у "помаранчевій" зоні, тому посадка пасажирів дозволена. Так у напрямку до Києва поблизу Ніжина є одна станція, де можна буде сісти на електричку - це Григоро-Іванівка (село Ніжинське). В напрямку до Чернігова таких станцій більше. Також не зовсім зрозуміло, як в електричках будуть контролювати вхід і вихід пасажирів.

З таким питанням журналісти mynizhyn.com звернулися на брифінгу до міського голови і першого заступника.

"По Ніжинському району дійсно немає обмежень, щодо посадки пасажирів в електропотяги, - відповідає Григорій Олійник. - Відповідальність за організацію цієї роботи покладається на залізницю. Постанова врегульовує питання одним невеличким пунктом - посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного і міжобласного сполучення - заборонена. Укрзалізниця має виконати це і організувати відповідний контроль. А в Григоро-Іванівці дійсно можливо будуть сідати всі ніжинці, що їдуть на роботу до Києва".

"Інше питання - як доїхати до Григоро-Іванівки?", - каже міський голова Анатолій Лінник.

Часні перевізник, що візмуться за цю справу справді будуть ризикувати отримати чималий штраф від поліції, вразі недотримання карантинних норм і кількості пасажирів у транспорті. "Якщо поліція спрацює, як написано, то у цих водіїв будуть проблеми через недотримання вимог  щодо повідомлення за 2 дні про маршрут і про замовника. В автобусі має бути дотримання всіх карантинних вимог. Якщо ж це буде здійснюватися просто так, то це порушення. Тут ризикуватумуть всі - і населення, що може інфікуватися через недотримання карантинних вимог, ризикує і сам водій транспорту", - додав Григорій Олійник. 

Також міський голова згадав проте, що першими ніжинцями, які захворіли на коронавіру працювали у київських медичних закладах і саме електричка є найбільшим розповсюджувачем інфекції.

Наталія Нікітіна
Фото Ткаченко Анастасії (Стоп-Рагу Ніжин)
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: