Завантаження ...
banner
banner

Олександр Кодола: "Я йду в мери Ніжина"

"Я хочу, що Ніжин був не спальним районом Києва, а містом майбутнього!" Сильна, рішуча і дієва місцева влада, перспективні робочі місця, молодь, яка не їде у пошуках кращої долі за кордон

ПОЗИЦІЯ


Кодола, вибори, форум, За майбутнє

"Я хочу, що Ніжин був не спальним районом Києва, а містом майбутнього!"

Сильна, рішуча і дієва місцева влада, перспективні робочі місця, молодь, яка не їде у пошуках кращої долі за кордон, гідна старість старшого покоління поряд з онуками, чиї мрії стають реальністю. Все це успішне майбутнє Ніжина, Чернігівщини та України. Як і хто  може його досягти, 12 вересня, говорили учасники форуму лідерів політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ» у Ніжині.

Захід зібрав професіоналів різних галузей, освітян, медиків, підприємців, управлінців, діячів культури і громадських діячів, які мають волю та знання змінювати громади на краще.

“Потрібні сильні керівники для успішних змін”

Лідер партії “ЗА МАЙБУТНЄ” на Чернігівщині Олександр Кодола добре знає як здійснювати позитивні зрушення у селах і містах. Як народний депутат VIII скликання активно їх проводив. Залучив до округу рекордні 160 млн грн. За його сприяння у Ніжині відновили басейн, по всьому 209 округу відремонтували лікарні, закупили медичне обладнання, облаштували комп'ютерні класи у школах, побудували понад 160 дитячих і спортивних майданчиків і т. д.



— Наш Форум зібрав практиків. «Ми не наймаємо на роботу фахівців, щоб розповідати їм, як працювати. Ми наймаємо фахівців, щоб вони підказували, як працювати НАМ» — це цитата Стіва Джобса. І вона про нашу команду! Я не буду вам розповідати, як все було і є погано. Не буду витрачати час, щоб говорити про минуле. Я тут, щоб говорити про Майбутнє. Щоби БУДУВАТИ майбутнє разом з Вами! Аби почути Ваше бачення, як нам побудувати сильну економіку, створити нові робочі місця, підняти рівень освіти, забезпечити гідними умовами праці.

Чернігівщина має потенціал для змін, щоби його реалізувати потрібна сильна команда, впевнений заступник голови Чернігівської обласної ради, очільник Аграрної партії в Чернігівській області Арсен Дідур:


— Політична партія “ЗА МАЙБУТНЄ” взяла на себе прогресивну місію створити платформу, що дасть поштовх нашому потенціалу перерости в реальне успішне майбутнє. Саме тому команда Аграрної партії обʼєдналася з командою “ЗА МАЙБУТНЄ” Олександра Кодоли. Ми хочемо змінити Україну. Нам потрібні сильні керівники для успішних змін. Щоби закінчити децентралізацію, медичну і освітню реформи, підійняти економіку. Приміром, Чернігівщина минулого року зібрала 5 з лишком мільйонів тонн зернових. А вся Білорусь — 8 мільйонів тонн. Треба дати можливості людям, які вже сьогодні піднімають наше аграрне виробництво. Ми повинні завести депутатів в усі місцеві ради Чернігівщини, створити потужну обласну раду, бо ми професіонали, які змінять цю країну.


— Я радий, що можу долучитися до команди професіоналів, до політичної сили “ЗА МАЙБУТНЄ”, — почав Андрій Віротченко, депутат Чернігівської обласної ради, голова фракції “УКРОП”.

Він підтримує головні ідеологічні засади партії: зовнішня політика, курс на європейську інтеграцію, децентралізація. Зробити Ніжин комфортним для проживання, інвестиційно привабливим та фінансово самостійним без команди однодумців та ефективних управлінців не можливо.
 
“Моя мета — сформувати ефективну команду та зробити все, щоб реформа децентралізації завершилася вдало і наша громада могла самостійно вирішувати свої важливі питання”, — поділився планами пан Андрій.

Захист людей праці, тих хто наповнює бюджет і кожен день робить внесок у розвиток країни, має бути одним з пріоритетів прогресивного майбутнього. Такими думками поділився голова федерації профспілкових організацій Чернігівської області Ігор Москаленко:


— Наша громадська організація обʼєднує 80-тисячну армію працюючих людей. Це освітяни, медики, аграрії, державні службовці, енергетики і т. д. Ми підтримуємо партію “ЗА МАЙБУТНЄ” та лідера обласної організації політсили Олександра Кодолу, бо вважаємо, що профспілки повинні бути з людьми, які працювали й працюють на благо громад. Впевнений, що разом ми зможемо добитися відміни ганебних законопроектів про працю, які влада проштовхує не узгоджуючи з профспілками, які повністю нівелюють профспілковий рух в Україні, колективний захист працівників.

Ми розділяємо програму партії, що сповідує економічний прагматизм. У нас з вами різне минуле, але спільне майбутнє!


 
“Добре знаю наше минуле, тому виступаю “ЗА МАЙБУТНЄ”

 
Місцева влада має вирішувати господарські питання стверджує знаний підприємець та благодійник, депутат Ніжинської міської ради, почесний громадянин Ніжина Володимир Мамедов. До присутніх він звернувся у онлайн-форматі, бо перебуває на лікуванні. Проте думками і прагненням змін Володимир Хейбарович точно разом з учасниками форуму лідерів.

— Сьогодні Ніжин як ніколи потребує змін, нових облич, ідей, поштовхів до розвитку майже у всіх напрямках. Сьогодні ніжинців турбує безробіття, слабко розвинута інфраструктура, погано оснащена медицина і багато багато інших проблем. Немає муніципального транспорту, охорони, інвестиційної привабливості. Наша команда відстоює право бути незалежними від містечкових панів чи магнатів. У цей складний час ми йдемо до влади, аби подолати корупцію, безправ’я, зневагу до простих людей. Закликаю об’єднатися навколо команди “ЗА МАЙБУТНЄ” і обласного очільника політсили Олександра Кодоли.  


Євгену Луняку доктору історичних наук, професору кафедри історії України Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, учаснику АТО імпонує робочий стиль Олександра Кодоли — народного депутата VIII скликання, керівника обласного осередку “ЗА МАЙБУТНЄ”, який робив реальні справи в окрузі.

— Він вже зараз зібрав команду справжніх професіоналів, людей, які віддають душу справі, креативних та патріотів, — говорить пан Євген. — Для мене честь стати частиною команди аби зробити місто потужним промисловим, комерційним, інтелектуальним та туристичним центром не тільки Чернігівщиний, а й всієї України. Я фаховий історик. Я добре знаю наше минуле, тому я виступаю “ЗА МАЙБУТНЄ”


Коли проживаєш в місті понад десять років і з року в рік не помічаєш якісних змін, виникає питання: “Чим займаються керівники?”, ділиться полковник, начальник Ніжинського гарнізону Микола Кушнір. Досвідчений військовий, який захищав Україну на Сході, переконаний у містах і селах треба налагоджувати діалог між владою і громадою, вирішувати інфраструктурні питання.

— Незгуртованість влади, неефективна робота депутатів, незнання ними, або відсутність бажання знати та володіти реальним станом справ у своєму окрузі, призводить до таких наслідків, які ми бачимо на сьогодні в нашому місті. Партія “ЗА МАЙБУТНЄ” — новостворена політсила, не заплямована, відкрита для всіх, навпаки об'єднує тих, хто не лише хоче, але й може. Має досвід, організаторські здібності, авторитет та повагу серед населення дати результат громаді. За однією з теорій майбутнє не визначене, тому люди можуть творити його самостійно.

Величезний потенціал зробити мрії реальністю 

Євгенія Липовецька член національної спілки художників України, голова циклової комісії спеціальності “образотворче, декоративне мистецтво та реставрація” Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, методист Київської державної академії дизайну і декоративно-прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука переконана, що до влади треба йти вже з досвідом та знаннями:


— Будь-який проєкт ми починаємо з ідеї. З того, що ми вкладаємо в проєкт, залежить наскільки актуальним буде наш твір  в майбутньому. Навчаю студентів так, щоб прийшовши на роботу вони були фахівцями в своїй сфері. З досвіду галериста — починаючи виставку, ми збираємо твори, що будуть актуальні у майбутньому. У цьому залі зібралася команда фахівців, які прийдуть до влади і будуть фахівцями справи, будуть передавати свої знання іншим, а не вчитися управлінській діяльності.

На думку психотерапевта, члена української спілки психотерапевтів Алли Євтушенко місцеві депутати мають звертати більше уваги на соціальну сферу та  проблеми екології:


— Кожен, напевно, ставив собі питання: “А на якому я етапі життя?”. У когось свій етап життя. Усі мають свій досвід, але всі мріють про гарне майбутнє. Своїми руками ми будуємо своє майбутнє, робимо вибір, будуємо свій шлях. Мені близька позиція партії щодо соціальної сфери. Аби люди проводили більше часу з родиною, мали більше часу на просте людське щастя. Аби всіма соціальними проблемами займалися органи влади, адже ми платимо податки. 

Екологія — ця сфера зараз дуже актуальна. Піклуватися про середовище треба вчинками, а не промовами. Я вірю у наш розум, мудрість у спільну роботу нашої команди.
 
Місто Ніжин та Ніжинський район заслуговує на краще  переконаний Віктор Рафальський, начальник Ніжинського міськрайонного управління головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області:


— Жителі Ніжина та району мають право на краще життя та відпочинок. Сьогодні ніжинці виїжджають за кордон та до інших міст на роботу. Вони вимушені залишати свої сім'ї та заробляти на життя, бо в Ніжині немає робочих місць. Я хочу щоб наше місто розвивалося, щоб до міста приходили інвестори, які створювали б робочі місця і приймали участь у розвитку інфраструктури міста та району. 

У Ніжині мають бути якісні європейські дороги та тротуари. Ніжин має бути туристичним, приваблювати громадян України та іноземців. 
 
Ми, дорослі, маємо піклуватися про навчання, дозвілля наших дітей. Ми маємо забезпечити їх якісним навчанням, харчуванням, відпочинком та оздоровленням. У цих питаннях компроміси не можливі. Аби все це зробити завтра, у майбутньому — ми маємо зробити правильний вибір вже сьогодні, — сказав Віктор Рафальський. — Я вважаю, що у партії “ЗА МАЙБУТНЄ” — є величезний потенціал зробити мрії реальністю. Члени партії, разом з Олександром Кодолою — потужна команда, яка докладає зусиль, щоб Ніжин та район змінилися, а люди жили краще.

 


Олександр Кодола: Я йду в мери Ніжина

— Я пишаюся нашою командою, — зазначив наприкінці Олександр Кодола. — Але одна дія краще тисячі слів. Тож не гаємо час. Особисто я хочу продовжити працювати на благо Ніжина. Маю досвід роботи як у місцевій, так і у центральній владі. Знаю, як відкриваються двері у владних кабінетах, що говорити високим чиновникам, як довести думку, що саме цей об'єкт має будуватися у цій територіальній громаді, я знаю як залучити кошти, і добитися реалізації проєкту. Саме тому я вирішив йти в мери Ніжина. Зроблю все, аби Ніжин був не спальним районом Києва, а сучасним, динамічним і затишним містом. Хочу відновити славу Ніжина, як перлини Лівобережжя України. Я вірю в Ніжин і ніжинців! Я вірю в нашу команду “ЗА МАЙБУТНЄ”! Упевнений, ми переможемо! Творимо майбутнє разом!

Вдалим завершенням теплої та мотивуючої зустрічі однодумців і справжніх місцевих лідерів стало музичне привітання від нашого земляка, співака, заслуженого артиста України Дмитра Андрійця.
























 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: