Завантаження ...
banner
banner

Захворюваність на CОVID-19 серед ніжинських медпрацівників зростає. Двоє у важкому стані

Двоє медичних працівників зараз у важкому стані з коронавірусом знаходяться в інфекційному віділенні Ніжинської міськлікарні. Про це на щотижневій оперативній нараді розповів Олександр Костирко

коронавірус, захворюваність, медпрацівники

Двоє медичних працівників зараз у важкому стані з коронавірусом знаходяться в інфекційному віділенні Ніжинської міськлікарні. Про це на щотижневій оперативній нараді розповів Олександр Костирко - генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького».

Повідомляє mynizhyn.com.

Як зазначив Олександр Михайлович, захворюваність серед медперсоналу на CОVID-19 зростає.

У телефонній розмові з журналістами mynizhyn.com Олександр Костирко розповів, що за весь період пандемії у Ніжині на роботі коронавірусом захворів 21 медпрацівник. Також є випадки захворювання у сім'ях, тобто медики заразилися коронавірусом не на роботі, а вдома. 

Один із ніжинських медпрацівників захворів на CОVID-19 вже друге.

"Ідеального захисту від вірусу немає", - каже Олександр Михайлович. - Костюми не на 100% захищають медпрацівників. Найпотужніший захист - це імунна система".

Медпрацівники виснажені, багато хворіє, майже весь медперсонал лікарні задіяний у боротьбі з коронавірусом. "Це важка праця, спробуйте проходити у захисному костюмі цілу добу. У нас навіть були випадки, що лікарі свідомість втрачають через недостатність кисню. А його дійсно не вистачає, якщо дихати через маску, чи респіратор. Ще потрібно зважувати на те, що більшість персоналу лікарні - це люди похилого віку", - говорить Олександр Костирко.

У лікарні медпрацівники звільняються переважно через стан здоров'я, особливо коли вже раз важко перенесли хворобу і щоб не наражати себе на небезпеку вдруге, йдуть з медицини.

"Ніяк ми не сховамось від цього вірусу, ні масками, ні костюмами, поки ми всі не подолаєм це захворювання", - каже Олександр Михайлович.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: