Завантаження ...
banner

У Ніжині реконструювали і модернізували водопровідну насосну станцію “Червона Гребля”

Діюча система централізованого водопостачання населення, комунально-побутових та промислових підприємств м. Ніжина, яка бере свій відлік з 1928 року минулого століття, включає в себе комплекс

модернізація, насосна станція, реконструкція, водоканал

Діюча система централізованого водопостачання населення, комунально-побутових та промислових підприємств м. Ніжина, яка бере свій відлік з 1928 року минулого століття, включає в себе комплекс водозборів, на яких експлуатується 17 артезіанських свердловин – 4 насосні станції ІІ-го підйому та водопровідні мережі загальною протяжністю 274,5км.

Повідомляє Ніжинський водоканал.
 
Оснащення даних об’єктів проводилось згідно вимог періоду, в якому проводилось будівництво.

За активної позиції населення за останні роки було побудовано та введено в експлуатацію більше 100км вуличних водопровідних мереж та покращено житлові умови населення підключенням до централізованого водопостачання.

У зв’язку зі збільшенням об’ємів водопостачання, особливо в години максимального водоспоживання, посушливі та спекотні періоди мали місце тимчасові перебої в наданні послуг.

З метою мінімалізації даних негативних факторів, враховуючи економічну ситуацію та фінансовий стан, на даний час було прийнято рішення для покращення водопостачання м. Ніжина провести модернізацію (заміну обладнання на  імпортне, більш надійне та енергоефективне) на водозаборі «Червона Гребля».

Завдяки сприянню місцевої влади, всіх фракцій депутатського корпусу міста згідно запиту було виділено на дані цілі 1,5 млн. грн.

В результаті проведених відповідно до вимог чинного законодавства через систему електронних закупівель «Prozorro» власними силами та посильною допомогою комунальних підприємств і будівельних організацій реалізовано заходи по повній заміні:

- ввідної електропускової апаратури в трансформаторній підстанції;
- кабелю 0,4кВ від трансформаторної підстанції до кіоску управління артсвердловини;
- кабелю 0,4кВ від кіоску управління артсвердловини до кіоску свердловини;
- глибинного проводу до глибинного насосу;
- глибинного насосу з більшою продуктивністю та зменшеним споживанням електроенергії;
- частотно-керованого приводу більшої потужності у правління насосним агрегатом ІІ підйому;
- частотно-керованого приводу управління насосним агрегатом артсвердловини.

Після завершення процедури закупівель буде виконано заміну насосного агрегату ІІ підйому.

Впроваджені заходи сприяють покращенню надійності водопостачання, зменшують ризики виникнення перебоїв у наданні послуг централізованого водопостачання, особливо при роботі в осінньо-зимовий, засушливий періоди року та у години найбільшого водорозбору.

модернізація, насосна станція, реконструкція, водоканал
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: