Завантаження ...
banner

Одну з військових частин у Ніжині хочуть ліквідувати. Працівники просять допомоги

Сьогодні, 24 вересня, у різному на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули питання, що стосується ліквідації війської частини А 4558, більш відомої як 63 склад, що знаходиться

військова частина, ліквідація, допомога, А 4558

Сьогодні, 24 вересня, у різному на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули питання, що стосується ліквідації війської частини А 4558, більш відомої як 63 склад, що знаходиться поблизу зупинки Об'їжджа.

Повідомляє mynizhyn.com.

На ім'я міського голови до виконавчого комітету надійшло два листи від голови профспілкового комітету працівників військової частини А 4558 Наталії Яценко і від журналіста інформагенства "УКРПРЕС-ІНФО" м. Київ Яременко Олександра. Листи стосуються однієї і тієї ж проблеми - ліквідації військової частини А 4558.

У даній військовій частині працює зараз понад 230 людей з Ніжина та району. Колектив частини просить втручання та надання допомоги щодо оцінки і припинення заходів, щодо ліквідації військової частини і недопустити масового звільнення працівників.

За останні декілька років у дану військову частину вкалали мільйони гривень. Частині вже понад 100 років і цього року вона різко стала непотрібною.

Раніше високопосадовці і генеральний командувач ЗСУ обіцяли, що скорочень серед військових частин не буде. Тим паче наша країна досі знаходиться у стані війні і підвищеної небезпеки збоку сусідньої держави-агресора. Було наголошено, що будуть скорочувати вакантні посади, а не цілі військові підрозділи. 

Також ліквідувати хочуть і військову частину, де знаходиться склад боєприпасів у Ічні (той що вибухнув). 

Ніжинська частина А 4558 є потужною установою, всі основні цехи функціонують, проводиться повний комплекс робіт з обслуговування та ремонту ракетно-артилерійського озброєння, зенітно-ракетних компдексів, військових машин, техніки і стрілкової зброї тощо. На базі також є висококласні фахівці. 

Військова частина А 4558 єдина в Збройних Силах України має безстрокову ліцензію на виробництво та ремонт вогнепальної зброї невійськового призначення та на виробництво спеціальних засобів активної оборони. 

Також дана військова частина вже на сотні мільйонів гривень відремонтувала техніки і близько 3 млн. грн сплачує до міського бюджету в рік.

Частина має територію у 200 гектарів яку охороняють і доглядають. 

Керівництво Генерального штабу та керівництво ЗСУ обгрунтували своє рішення про ліквідацію даної частини тим, що в Україні військову ситему хочуть переробити під стандарти НАТО, а також на фінансування частини не вистачає коштів, оскільки більшість коштів з військового збору йде на фінансування силових структур і правоохоронних органів (військові отримують лише четверту частину).

Тож адресати листів просять Ніжинську міську раду і виконавчий комітет допомогти у збереженні військової частини А 4558. Анатолій Лінник сказав, що терміново будуть написані листи до всіх керуючих структур, Президента України, Верховної Ради, Міноборони з вимогою припинити заходи з ліквідації військової частини і повернути її на баланс упорядкування Головного управління МР Міністерства оборони України з метою подальшого виконання завдань Міноборони.

Також міський голова закликав всі патріотичні організації і активістів долучитися до захисту військової частини від ліквідації.

30 вересня на сесії Ніжинської міської ради також розглянуть дане питання і мають на меті запросити регіональні і всеукраїнські медіа для висвітлення даної теми.

Може разом ми і зможемо відстояти ніжинську військову частину зі сторічною історією і потужними ресурсами, що має важливе значення для оборони нашої країни.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: