Завантаження ...
banner

У Ніжині завод ускладнює життя мешканцям двох вулиць

Після пожежі, що сталася 25 липня 2019 року на ПрАТ « Ніжинський жиркомбінат» багато що змінилось. Замість старих сховищ "виросли" величезні сушарки. І все б нічого, але як завжди страждають

жиркомбінат, фури, сховища, жителі

Після пожежі, що сталася 25 липня 2019 року на ПрАТ « Ніжинський жиркомбінат» багато що змінилось. Замість старих сховищ "виросли" величезні сушарки. І все б нічого, але як завжди страждають звичайні люди. Шум, яскраве світло уночі, пил, сморід... Ніякої санітарної зони взагалі не існує. Завод від житлових будинків відділяє тільки проїжджа частина.

Редакції сайту mynizhyn.com стало відомо про проблему, що тривожить жителів вулиці Прилуцької за мостом вже досить тривалий час. Мешканці даної вулиці невдоволені тим, що черга з великогабаратних фур займає проїжджу частину на вулиці. В цих фурах на завод привозять сировину для переробки. Цілодобово на даній вулиці великотонажний транспорт створює шум і вібрацію, підвищений рівень загазованості тощо.

Ми особисто перевірили ситуацію і дійсно до заводу безкінечно під'їжджають фури і чекають своєї черги.

жиркомбінат, фури, сховища, жителі

А жителі вулиці Індустріальної (в минулому вилиця Шаумяна) живуть з видом на величезні сховища. І будівництво нових сховищ ще продовжується. Жителі двоповерхових багатоквартирних будинків на початку вулиці постійно потерпають від шуму і пилу. Як нам розповідали мешканці цього будинку, навіть вікно влітку відкрити не можна, бо одразу все у квартирі вкривається пилом.

Модернізація і розширення заводу, створення робочих місць це звичайно добре, але не можна забувати і про людей, які живуть майже впритул до заводу. Модернізація - це не тільки збільшення обсягів виробництва і нове обладнання, це забезпечення очистки викидів, зменшення шуму і піклування про людей.

А поки жителям даних вулиць просто доводиться миритися з цими проблемами і терпіти.

жиркомбінат, фури, сховища, жителі

жиркомбінат, фури, сховища, жителі

жиркомбінат, фури, сховища, жителі

жиркомбінат, фури, сховища, жителі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: