Завантаження ...
banner
banner

У страшній ДТП загинули ніжинець і дівчина з Носівки

В аварії, що сталася ввечері 2 жовтня на виїзді з Носівки, загинули двоє молодих людей - 25-річний водій «Інфініті» Ярослав Кошарний з Ніжина та його пасажирка, 19-річна Тетяна Легецька з Носівки.

аварія, ніжинець, КамАЗ, «Інфініті»

В аварії, що сталася ввечері 2 жовтня на виїзді з Носівки, загинули двоє молодих людей - 25-річний водій «Інфініті» Ярослав Кошарний з Ніжина та його пасажирка, 19-річна Тетяна Легецька з Носівки. На швидкості вони врізалися в КамАЗ з двома причепами, який, рухаючись по головній дорозі, повертав в сторону Кобижчі.

Неподалік від місця ДТП є камера відеоспостереження, яка зафіксувала момент зіткнення. На записі видно, що КамАЗ їхав по вулиці Центральній з боку Носівки, йому назустріч (з боку Козарів) по цій же трасі (але другорядною дорогою) на великій швидкості рухався «Інфініті». Головна дорога повертає в бік в напрямку Кобижчі, і водій іномарки повинен був пропустити вантажівку.

Але, коли КамАЗ почав повертати, «Інфініті» врізався йому в правий бік. Удар був настільки сильний, що іномарку відкинуло на кілька метрів з траси і розвернуло більш ніж на 180 градусів. Ярослав і Тетяна загинули на місці, а ось водій тягача не постраждав. Втім, є два важливих моменти, які зіграли ключову роль в аварії. По-перше, знака «Дати дорогу», на який Ярослав повинен був звернути увагу, перш ніж виїхати на головну, не було. Два тижні тому його хтось повалив.

А значить, Ярослав, будучи немісцевим, запросто міг подумати, що рухається по головній дорозі. На цю думку наштовхує і другий момент - за попередньою інформацією, водій КамАЗа не включив сигнал повороту, ніж ввів Ярослава в оману, показавши, що буде їхати прямо. Деталі трагедії з'ясовують правоохоронці.

Про загиблу відомо, що в цьому році вона закінчила Ніжинський медичний коледж і влаштувалася до Носівської районної лікарні. Працювала медсестрою кабінету УЗД.

- Таня була дуже розумна і комунікабельна. Хоча її робота полягала в основному в писанині і внесення діагнозів в комп'ютер, вона цікавилася медициною і хотіла розвиватися в цьому напрямку. Тому часто в приймально-діагностичному відділенні допомагала робити ін'єкції, ставити крапельниці, - каже лікар-уролог Носівської ЦРЛ Олександр Хіняєв. - З рідних у Тані залишилися батьки і молодший брат Богдан, який вчиться на військового. Для них загибель Тетяни, звичайно ж, величезне потрясіння.

Сильним ударом стала втрата сина і для батьків Ярослава Кошарного. Він теж був найстаршою дитиною в сім'ї (залишився молодший брат Руслан).

- В Інтернеті деякі пишуть, що раз Ярослав був на «Інфініті», то він мажор. Але його мама працює молодшою ​​медсестрою в Києві, а батько - на заводі в Ніжині.

Ярослав сам заробив на машину і додому, тому що з 1б років трудився. І на будівництві працював (лазив по висоткам), і людям Інтернет підключав. Це була золота дитина для батьків. Ніколи не відмовляв у допомозі, - каже далека родичка загиблого Ольга Ковальова. - Він просто все робив по життю швидко: і ходив, і їздив... Мама Ярослава розповідала, що Таня фактично витягла сина з глибокої депресії. Останнім часом вони багато спілкувалися. Вважаю, доля жорстоко з ними обійшлася.

Прощалися з загиблими в неділю, 4 жовтня. Ярослава поховали в Ніжині, Тетяну - в Носівці.

gorod.cn.ua, Олексій Прищепа, «Гарт» №41 (3001) від 8 жовтня 2020

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: