Завантаження ...
banner

Представники військової частини в Ніжині просять припинити блокувати виїзд

Чи залишиться в Ніжині військова частина А 4558? Нещодавно, як грім серед ясного неба, постало питання про її ліквідацію. Уже кілька днів небайдужі ніжинці збираються біля частини, аби висловити

військова частина, Ніжин, сесія, машини, блокування

Чи залишиться в Ніжині військова частина А 4558? Нещодавно, як грім серед ясного неба, постало питання про її ліквідацію. Уже кілька днів небайдужі ніжинці збираються біля частини, аби висловити свій протест, намагаються блокувати виїзд, але вивіз техніки і матеріалів продовжується. 

На сьогоднішнє засідання Ніжинської міськради прибули представники військової частини з проханням припинити блокувати і пропустити дві машини, які мали відправитися в місце призначення ще вчора, для підтримання оборони нашої держави, але вони не можуть виїхати і військове завдання залишається невиконаним.

"Ці 2 машини, які зараз заблоковані в Ніжині, впливають на долю нашої держави. Обладнання не вивозиться, лише майно, яке зараз потрібне для збройних сил", – заявив представник військової частини і додав: "Через 10-15 діб сюди прибуде командування збройних сил і доповість про всі подробиці". При цьому було зазначено, що поки настане той день, майно буде і надалі вивозитись.

Таким чином, зі слів представника, небайдужі ніжинці своїми діями зупиняють доставку необхідної техніки на фронт. То припинити бастувати чи ні? Думки присутніх в сесійній залі розділилися.

Депутат А. Гомоляко зауважив, що важливі питання вирішуються одразу, а не через 10 діб і наполягав на наступному: "Не зробимо жодного кроку, поки не приїде відповідальна особа, яка гарантує припинення розформування військової частини".

Депутат О. Ситнік поцікавився, що саме було написано в наказі: ліквідувати військову частину, чи, можливо, перемістити? Представник відповів, що наказ був про ліквідацію, але потім рішення переглянули і наступне прийняте рішення буде доведене до відома через 10-15 днів.

В. Мамєдов зауважив: "Це злочин, коли йде війна, розформовувати військову частину. Ми на правильному шляху і будемо відстоювати інтереси держави".

Висловився і А. Сліпак: "Машини потрібно пропустити. Блокувати і тиснути треба на ту організацію, яка такі рішення приймає, а не на військову частину".

Тож поки що у цій ситуації багато незрозумілого: чи буде ліквідовано частину до кінця листопада? чи будуть працевлаштовані люди, які нині ще там працюють? можливо, є план модернізації частини, тоді який він? чи буде збережено напрямок військової частини?

До речі, на всі ті звернення, які писала міська рада і різні організації міста до всіх керуючих структур, Президента України, Верховної Ради, Міноборони, ще не надійшло жодної відповіді.  

Валентина Пильник


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: