Завантаження ...
banner
banner

Як йде відновлення садиби Макарових у Ніжині?

Рішенням Ніжинської міської ради підтримано виділення нового приміщення для розміщення художнього відділу музею із сучасними експозиційними та виставковими залами. Нове приміщення

садиба Макарових, відновленння, ремонт

Рішенням Ніжинської міської ради підтримано  виділення нового приміщення для розміщення художнього відділу музею із сучасними експозиційними та виставковими залами.  Нове приміщення – пам’ятка історії та архітектури місцевого значення  «Будинок житловий (кін. 19 ст.) та «Комплекс садиби І Макарова» (1 третина 19 ст.)

Пише у Facebook Тетяна Бассак.

Розпочато та продовжуються  поточні ремонтні роботи (закупівля будівельних матеріалів та виставкового обладнання, ремонтні роботи у 5-ти експозиційних залах (стелі, стіни, підлога), санвузли на 2 кабіни з усім комплектом сантехніки, встановлення системи вентиляції у виставковій залі, відремонтовано роздягальню, вхідний вузол, збудовано новий ганок з декоративним навісом та поручнями, замінено 7 вікон, усі внутрішні двері, закуплені радіатори опалення).

Закуплено систему освітлення та підвісів для виставкової зали.

На громадський бюджет 2021 року фахівцями художнього відділу  розроблений і поданий проєкт «Грецький сквер садиби Макарових» для створення цілісної мистецької рекреаційної зони.

садиба Макарових, відновленння, ремонт

садиба Макарових, відновленння, ремонт
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: