Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині провели рейд «Діти вулиці»: кого попередили?

З метою недопущення неналежного виконання батьківських обов’язків та випадків домашнього насильства відносно дітей, посадовими особами служби у справах дітей, ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції

рейд, діти, батьки, насильство в сім’ї, покарання

З метою недопущення неналежного виконання батьківських обов’язків та випадків домашнього насильства відносно дітей, посадовими особами служби у справах дітей, ювенальної превенції Ніжинськоо відділу поліції та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 16.10.2020 року проведено профілактичний рейд «Діти вулиці», «Вокзал» в місті Ніжині, повідомляє Служба у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Під час проведення рейду обстежено умови проживання у 8 сім’ях, де виховується 23 дитини. В ході зустрічей із сім’ями, що перебувають у складних життєвих обставинах, батькам наголошувалось на недопущення неналежного поводження з дітьми та антигромадської поведінки у їх присутності. Дітям роз’яснено права, обов’язки та куди звертатись у разі їх порушення.

За результатами проведення рейду на одну матір складено адміністративний протокол за неналежне виховання своїх дітей, 7 батьків попереджено про адміністративну відповідальність та проведено профілактичну роботу з батьками щодо недопустимості вчинення насильства в сім’ї відносно своїх дітей. Перевірено умови проживання дітей, що знаходяться під опікою.

Служба у справах дітей інформує, що ухилення батьків або осіб, що їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх осіб, згідно зі ст.184 Кодексу України про адміністративні порушення, тягне за собою відповідне покарання.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: