Завантаження ...
banner
banner

50 кілометрів траси Ніжин - Прилуки планують здати у цьому році

Наразі у верхньому шарі 32 кілометри дороги, а 44 кілометри вже з шаром нової основи. Поки погода дозволяє проводити ремонтні роботи, новим покриттям закрити плануємо близько 50 кілометрів

траса, дорога, ремонт

Наразі у верхньому шарі 32 кілометри дороги, а 44 кілометри вже з шаром нової основи. Поки погода дозволяє проводити ремонтні роботи, новим покриттям закрити плануємо близько 50 кілометрів. Зараз це першочергові роботи. 

Окрім асфальтобетону, на цій дорозі передбачено чимало інших видів робіт. У листопаді підрядник займатиметься облаштуванням дороги засобами безпеки дорожнього руху. Це і нанесення розмітки, встановлення дорожніх знаків, напрямних стовпчиків, металевого бар’єрного огородження. На такій протяжності ремонту це чималий об’єм робіт.

Згодом мають розпочатись і роботи з влаштування ліній освітлення по населеним пунктам. Першою буде Товкачівка Прилуцького району. 

Також підрядник по завершенню робіт з асфальтобетоном займатиметься підсипанням укосів дороги. Обрізанням та видаленням аварійних дерев. 

Загальна протяжність ремонту - 75 кілометрів. Повністю завершити тут ремонтні роботи плануємо до кінця травня 2021 року. У 2020 році - закриваємо ділянку від розворотного кола з дорогою Н-07 Київ - Суми до Талалаївки Ніжинського району. У наступному - від Талалаївки до Зруба (перехрестя з трасою М-02 Кіпті - Глухів - Бачівськ).

Підрядна організація - спільне українсько-німецьке підприємство Автострада.
 
В процесі ремонту тут:

- укладається нове підсилене покриття (товщиною більше 40 сантиметрів);
- укріплюються узбіччя;
- ремонтується сім мостів;
- по населеним пунктам встановлюється освітлення та відеокамери;
- встановлюються нові дорожні автопівільйони.

облаштовується уся необхідна інфраструктура для організації безпеки дорожнього руху (знаки, напрямні стовпчики, металеве бар'єрне огородження, розмітка тощо).

Такі масштабні ремонтні роботи траса Ніжин - Прилуки бачить уперше за 50 років. А навантаження на неї чимале - до 4 тисяч авто на добу, причому значна частка - це великоваговики

В рамках Програми президента України Велике_будівництво у 2020 році у Чернігівській області планується охопити ремонтом 196 км доріг державного значення.

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

траса, дорога, ремонт

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: