Завантаження ...
banner
banner

Сімейний лікар звільнився, декларацію анульовано: що робити ніжинцям?

Нещодавно ми всі укладали декларації з обраними сімейними лікарями, згідно яких мали отримувати первинну медичну допомогу. Що робити у випадку, якщо ваш сімейний лікар звільнився і ви дізналися

сімейна амбулаторія, лікарі, декларації

Нещодавно ми всі укладали декларації з обраними сімейними лікарями, згідно яких мали отримувати первинну медичну допомогу. Що робити у випадку, якщо ваш сімейний лікар звільнився і ви дізналися про це випадково?

Так, в  АЗПСМ №7, що по вул. Космонавтів звільнилася лікар-терапевт Г. Гапен. У її кабінеті наразі здійснює прийом лікар-інтерн.

Та, як пояснили в реєстратурі, записати пацієнтів Г. Гапен на прийом до інтерна  не можуть, адже вашу декларацію вже анульовано. Щоб потрапити на прийом до лікаря-інтерна і взяти в нього електронне направлення до потрібного вам лікаря, треба приходити до амбулаторії і ставати в живу чергу. 
 
Пацієнтів, які раніше заключили декларації з Г. Гапен, не попередили про те, що тепер вони без лікаря. Як зазначила заступник директора Комунальне некомерційне підприємство «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Тетяна Олексіївна, обдзвонити 2000 пацієнтів – нереально, тим більше, при вході до амбулаторії розміщувалося оголошення про те, що лікар звільняється.
 
"Для отримання первинної медико-санітарної допомоги в зв‘язку з будь-яким захворюванням, пацієнти можуть звертатись до будь-якого лікаря на всіх амбулаторіях Ніжина",– підкреслила заступник директора і додала: "Із лікарів сімейної практики звільнився один.  Чимало хворіли, зараз потихеньку приступають до роботи". 
 
Зі слів Тетяни Олексіївни, на сьогоднішній день у Ніжині немає вільних лікарів, з якими можна заключити декларацію, лише в АЗПСМ №8, що по  вул. Шекерогринівська, 52 (район ЗОШ №14) у лікаря-терапевта О. Яковенко  є близько 300 вільних місць.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: