Завантаження ...
banner

Юна ніжинка є номінанткою волонтерської премії

У 2014 році активісти по всій країні збирали допомогу військовим і добровольчим батальйонам в зоні АТО – серед них була й школярка Наталія Руденко. Вона разом з іншими волонтерами

волонтерство, Наталія Руденко, премія

У 2014 році активісти по всій країні збирали допомогу військовим і добровольчим батальйонам в зоні АТО – серед них була й школярка Наталія Руденко. Вона разом з іншими волонтерами чергувала біля магазинів і пропонувала відвідувачам передати частину придбаних продуктів на потреби військових. Так дівчина зрозуміла, що їй подобається працювати з людьми, тому майбутню професію пов’язала саме з цим та обрала спеціальність «соціальна робота». В Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя Наталію направили до Товариства Червоного Хреста на практику, після проходження якої дівчина вирішила залишитися в організації як волонтер. 

Волонтерство стало справжнім хобі Наталі. До запровадження карантину вона разом з іншими активістами організовувала благодійні акції та заходи, а також створила ініціативу, яка була спрямована допомогти людям у складних життєвих обставинах. Волонтери не тільки збирали одяг та взуття, канцелярські товари, засоби гігієни, продукти тощо, а й налагоджували співпрацю з благодійними та громадськими організаціями, школами та університетами, приватними компаніями, підприємцями та жителями міста. Це дозволяло, наприклад, організувати невелике свято або благодійний ярмарок для одиноких людей літнього віку, пенсіонерів, малозабезпечених, незахищених верств населення. А долучитися до добрих справ і відчути себе корисним та важливим для суспільства міг хто завгодно.

Навіть під час карантину Наталія не забуває про волонтерство – на початку ізоляції розвозила продуктові набори для пенсіонерів по домах, розповсюджує флаєри та постери з інформацією про те, як вберегтися від COVID-19, а також веде документообіг в організації свого міста.

«Я б хотіла поширювати волонтерство серед молоді. У нас в організації Товариство Червоного Хреста в Ніжині є багато людей літнього віку, а от молодь не дуже активно долучається. Мені хотілося б це виправити та довести, що волонтерство – круто та цікаво», – розповідає дівчина. 

Волонтер Олександр Костюченко з Товариства Червоного Хреста, який надав Наталі рекомендацію на Волонтерська премія 2020, зазначає: «З Наталкою я познайомився минулого року, проте вже готовий впевнено сказати –  це неймовірна людина. Вона завжди старанна та готова допомогти. А її головним досягненням я вважаю активну роботу волонтерів, з якими вона працює як лідер».

Волонтерська премія була заснована в 2014 році, щоб підтримати звичайних людей, які роблять надзвичайні речі. Вона ставить за мету відзначити роботу волонтерів, які працюють у різних сферах.

Премія є негрошовою, і покликана підтримати волонтерський рух в Україні, показати суспільству його важливість та різноманітність, а також заохотити інших людей до суспільно-корисної праці. Саме тому ми відзначаємо усіх без винятку волонтерів, яких було номіновано на Премію, а журі додатково обирає кількох лауреатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: