Завантаження ...
banner

Октаедр і Сонячне дерево: у Ніжині відкрита кримінальна справа

6 листопада 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження за ч.1 ст. 210 КК України (нецільове використання бюджетних коштів). Дана кримінальна

суд, октаедр, сонячне дерево, кримінальна справа

6 листопада 2019 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено кримінальне провадження за ч.1 ст. 210 КК України (нецільове використання бюджетних коштів). Дана кримінальна справа стосується славнозівісного Октаедра і Сонячного дерева.

Повідомляє mynizhyn.com.

3 листопада у Ніжинському міськрайонному судді приймали рішення щодо продовження строку досудового розслідування. Про це йдеться в ухвалі суду.

А тепер детальніше. У провадженні Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області перебуває кримінальне провадження за фактом нецільового використання бюджетних коштів службовими особами Ніжинської міської ради під час виготовлення та встановлення малої архітектурної форми – артоб`єкту «Октаедер» та архітектурно-паркової композиції «Сонячне дерево».

В ході досудового слідства встановлено, що розпорядженням Кабінету Міністрів України № 423-р від 13.06.18 Ніжинській міській раді була виділена субвенція державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Згідно рішення сесії Ніжинської міської ради від 09.07.18 кошти розподілені на головного розпорядника коштів УЖКГ та будівництва Ніжинської міської ради.

Для проведення робіт з закупівлі та встановлення архітектурної форми (багатогранник) із світлодинамічним обладнанням, встановлення архітектурно-паркової композиції в м. Ніжині виділені кошти в розмірі: державний бюджет – 780 000, 00 грн. Фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету становить 22718, 45 грн, фінансування за рахунок коштів субвенцій державного бюджету становить 757281, 55 грн.

Виконавцем робіт згідно договору є товариство з обмеженою відповідальністю «ІМПЕРІЯ ВОДИ УКРАЇНИ», яким на пл. ім. І.Франка в м. Ніжині була встановлена архітектурна форма (багатогранник) із світлодинамічним обладнанням – арт об`єкт «Октаедер».

Згідно специфікації № 1 та додаткової угоди до договору архітектурна форма (багатогранник) із світлодинамічним обладнанням складається з таких предметів закупівлі: матеріал сталь товщиною 3 мм. Узор - різьба по металу. Розміри: висота - 1995 мм, ширина – 2000 мм. Обладнаний світильником LED RGB, IP 65 100Вт для створення світлового шоу, шафою управління з програмно-апаратним комплексом для світлодинаміки та комплектом електроінстоляції.

18 вересня 2020 року було призначено будівельно-технічну експертизу. Але у вказаному кримінальному провадженні спливає строк досудового розслідування, проте, виконати всі слідчі дії у встановлений законодавством строк не вдалося. Суд постановив продовжити срок досудового розслідування на 6 місяців.

Цікаво, яким же буде кінцевий результат рослідування і вирок.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: