Завантаження ...
banner
banner

В Україні офіційно вводять карантин вихідного дня

Уряд попри протести підприємців вирішив в Україні запровадити карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Він почне діяти від 14 листопада

карантин вихідного дня, уряд, рішення

Уряд попри протести підприємців вирішив в Україні запровадити карантин вихідного дня для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19. Він почне діяти від 14 листопада.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 11 листопада. Повідомляє coronavirus.tsn.ua.
 
Відтак, на вихідних будуть забороняти працювати розважальним закладам, ресторанам, кафе, спортзалам та непродуктовим магазинам, ТРЦ, а також проводити культурні заходи.
 
Варто зазначити, що проти карантину вихідного дня виступило Міністерство культури та інформаційної політики, а також на акції протесту у містах України вийшли підприємці та працівники закладів харчування. Люди бояться втрати роботу.
 
За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, оскільки нові обмеження "неприємні та болісні" для бізнесу в ресторанній, розважальній та культурній сферах, уряд готовий підтримати підприємців. Для цього повністю відновлюються та розширюються наступні програми підтримки:
 
компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;
програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);
можливість застосування механізму визнання "карантину вихідного дня" форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою;
продовження реалізації програми доступних кредитів "5-7-9", яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%, пише pravda.com.ua.
 
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: