Завантаження ...
banner
banner

Ряд установ Ніжинщини не отримуватимуть кошти з місцевого бюджету

Зберегти районні установи у ході адміністративно-територіальної реформи поставило за мету керівництво районної державної адміністрації. Повідомляє neadm.cg.gov.ua. Районна дитяча

Ніжинський район, установи, фінансування, обговорення

Зберегти районні установи у ході адміністративно-територіальної реформи поставило за мету керівництво районної державної адміністрації. Повідомляє neadm.cg.gov.ua

Районна дитяча школа мистецтв, районний будинок культури, центральна районна лікарня, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення – ось неповний перелік тих установ, що припинять фінансуватися з місцевого (районного) бюджету 2021 року. Оскільки територія району вже остаточно поділена на об’єднані територіальні громади, а вони відповідно отримали більше фінансових можливостей і повноважень.

Тож задля того, аби зберегти у ході реформування районні установи й заклади, які несуть важливу соціальну функцію для мешканців усіх ОТГ, голова райдержадміністрації Григорій Ковтун разом із своїм першим заступником Сергієм Батраком та керівником апарату Тетяною Липко провів сьогодні робочу нараду із керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та деяких установ.

Мета зустрічі – почути пропозиції присутніх щодо подальшої реорганізації закладів із максимальним збереженням робочих місць.

Григорій Ковтун звернув особливу увагу на застосування у роботі і під час співпраці з ОТГ Закону України «Про співробітництво територіальних громад», що дасть можливість у подальшому не призупиняти діяльність і дитячої школи мистецтв, і центральної районної лікарні, і територіального центру соціального обслуговування та інших установ району.

Крім того, керівництво райдержадміністрації разом із головним лікарем ЦРЛ Юрієм Солодьком обговорили процедуру отримання пакету документів для можливості лікування хворих на COVID-19 на базі інфекційного відділення районної медустанови. Адже захворюваність на коронавірус серед мешканців району збільшується, а міська лікарня переповнена.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: