Завантаження ...
banner
banner

Для Лосинівської селищної ради завищували ціни на газ

Господарський суд Харківської області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах Лосинівської селищної ради Ніжинського району про

позовні вимоги, природний газ, суд, Лосинівська селищна рада

Господарський суд Харківської області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах Лосинівської селищної ради Ніжинського району про визнання недійсними додаткових угод про збільшення ціни на природний газ, що поставляється до сільської ради, її підрозділів, закладів освіти та соціальної сфери, та стягнув на її користь понад 253 тис. грн.

Перед судом прокурором доведено незаконність додаткових угод до договору на постачання природного газу, укладених нібито у зв’язку зі збільшенням його вартості на ринку та необхідність стягнення з товариства - постачальника природного газу на користь територіальної громади безпідставно сплачених коштів. 

Підставою для звернення до суду стало виявлення прокуратурою порушень законодавства про публічні закупівлі, яке полягало в укладенні сторонами додаткових угод до договору на постачання газового палива,  якими безпідставно збільшено вартість предмету закупівлі, за відсутності збільшення його вартості на ринку.

Довідково: На розгляді у судах наразі перебувають ще 2 аналогічні позови місцевої прокуратури на суму понад 200 тис. грн.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: