Завантаження ...
banner

Скількох людей у Ніжині оштрафували за відсутність маски?

Про порушення правил карантину на щотижневій оперативній нараді розповіла начальниця Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Повідомляє mynizhyn.com

карантин, маски, порушення, поліція

Про порушення правил карантину на щотижневій оперативній нараді розповіла начальниця Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Повідомляє mynizhyn.com.

Протягом всього тижня та особливо у вихідні дні практично весь особовий склад Ніжинського відділу поліції був задіяний на відпрацювання з метою перевірки дотримання карантину як підприємцями, посадовими особами і суб'єктами господарювання, так і пересічними громадянами. Результатом відпрацювання - карантин порушують усі.

Поліцейські, не маючи на меті скласти як найбільше протоколів, провели сотню профілактичних бесід.

У суботу та неділю суб'єктів, діяльність яких була обмежена на період карантину вихідного дня, були попереджені про відповідальність у разі відмови припинити діяльність магазинів, кафе, перукарень тощо. Багато хто погодився виконати заборони, проте були і такі, що свідомо ігнорували рішення про заборону роботи.

За вчинення адміністративного правопорушення, а саме за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, поліція за карантин вихідного дня склала 12 протоколів, 11 із них - у суботу. Складалися вони відносно посадових осіб магазинів у тому числі мереж магазинів, які знаходять на території Ніжина, ФОПів. 

Також протоколи складалися відносно пересічних громадян, які так і не звикли носити маски. Анонсовані раніше зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які б ввели окрему від решти відповідальність саме за перебування у громадських місцях, будинках, спорудах та громадському транспорті без вдягнутої маски, чи респіратора, так само як і зміни Кодексу надали право поліції самостійно розглядати справи про такі  правопорушення на місці, станом на сьогоднішній день чинності не набули.

Протоколи поки що буде розглядати суд. За минулий тиждень, не рахуючи вихідних днів, ніжинські поліцейські склали 9 протоколів відносно громадян, які порушили правила носіння маски. Одна особа перебувала без вдягнутої захисної маски у будівлі, а 8 - без захисної маски їхали громадським транспортом.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: