Завантаження ...
banner

Знайомтеся з новими головами ОТГ у Ніжинському районі

Місцеві вибори позаду. Буквально одразу після закриття дільниць багато майбутніх голів вже оголосили про свою перемогу. Проте з офіційними даними все не так швидко. За тиждень після виборів

ОТГ, голови, Ніжинський район

Місцеві вибори позаду. Буквально одразу після закриття дільниць багато майбутніх голів вже оголосили про свою перемогу. Проте з офіційними даними все не так швидко. 

«Вісник Ч» розпочинав знайомити читачів з новими, а також старими новими керівниками громад. Адже посада ця зараз чи не найважливіша. Бо ж саме на громади у зв’язку з децентралізацією передані землі, повноваження, а значить, і гроші.

Хоча Ніжинський район і розширив свої межі, але ми, за старою звичкою,познайомимо читачів mynizhyn.com з головами ОТГ, які вже давно у складі Ніжинського району.
 
 
Вертіївська ОТГ (Ніжинський район)

Федір Лозян, 47 років, самовисуванець, директор ТОВ «Чернігівські будівельні конструкції»

ОТГ, голови, Ніжинський район
 
У Вертіївці на посаду голови балотувалося десятеро кандидатів. Переможець Федір Лозян отримав 33 відсотки або 1058 голосів виборців. За ним — Кукшинський сільський голова Олександр Пивовар, який набрав 845 голосів або 26 відсотків. На третьому місці колишня голова Вертіївської сільської ради Олександра Теслик. Її результат 471 голос або 14,9 відсотка. Балотувалась Олександра Іванівна і на депутата громади. І пройшла.
 
Нагадаємо, колишній голова Вертіївської ОТГ Олег Мороз помер від менінгіту у серпні цього року.
 
 
Лосинівська ОТГ (Ніжинський район)

Анатолій Стрілець, 52 роки, самовисуванець, працював завідувачем Лосинівської дільничної лікарні ветеринарної медицини.

ОТГ, голови, Ніжинський район
 
— А вже є офіційна інформація? — щиро дивується Анатолій Стрілець. Про результати на сайті ЦВК першим майбутньому голові повідомляє «Вісник Ч».
 
— Чому вирішили балотуватись?
 
— Це вже я не вперше, а вчетверте йду на вибори. Три скликання, десять років до цього був головою. Коли у 2016 році відбулось об’єднання, повернувся на свою роботу у ветлікарню. Вирішив, хай люди від мене відпочинуть, мо’, надоїв. Але усі ці чотири роки не міг відійти від тієї роботи. Влюбився, так сказати. Тому вирішив іще людям послужити. Хоч і кажуть, що треба молодих, та й я наче ще не старий.
 
Хоча йшов самовисуванцем, але мене переконали, що треба з кимось бути. Обрав «Рідний дім».
 
Я набрав трохи більше півтори тисячі голосів. У наступного за мною — нині діючого голови Володимира Андрійця, який балотувався від «Слуги народу» — 645. Всього було семеро кандидатів.
 
Скільки було своїх коштів, агіток трохи напечатав. Роздавав особисто людям з рук у руки. По стовпах висіти не хотів. Та мене як ветлікаря і так знають. Я ж у багатьох був у дворі, у сараї.
 
Вибрати вибрали, тепер голова болить, як правильно цей корабель повести, щоб у очі дивитись не соромно. Та ще й старост голова призначає. Теж задача. По селах ще не так легко й людину знайти, яка б схотіла працювати.
 
Після виборів додадуться Галицька, Перемозька та Данинська сільради.
 
 
Ніжинська ОТГ
 
Олександр Кодола, 38 років, кандидат від партії «За майбутнє», комерційний директор ТОВ «Житло-сервіс»
 
ОТГ, голови, Ніжинський район
 
Саме така остання посада Олександра Кодоли значиться на сайті Центральної виборчої комісії. Проте у Ніжині та районі його знають як колишнього народного депутата по 209 виборчому округу (місто Ніжин, а також Варвинський, Ніжинський, Носівський і Срібнянський та частина Ічнянського району).
 
На виборах голови об’єднаної територіальної громади балотувалось 11 кандидатів. За Олександра Кодолу віддали свій голос 5858 або 38,11 відсотка виборців. На другому та третьому місцях — два попередні мери. За Михайла Приходька проголосувало майже 20 відсотків. За Анатолія Лінника — понад 17.
 
Кодолу також обрали депутатом обласної та Ніжинської районних рад. Проте 5 листопада він написав заяви, у яких відмовився від обох мандатів.
 
Олександр Кодола родом з Чернігова. Та, каже, переїхав до Ніжина. Поки що винаймає у місті житло. Проте у планах — придбання власного.
 
— Які пріоритетні завдання ставите перед собою на перший рік роботи? — запитала в Олександри Кодоли.
 
— Я добре розумію виклики, які стоять перед нашою командою. Нині тисне пандемія коронавірусу, початок опалювального сезону, необхідно формувати бюджет громади на 2021 рік. Потрібен і аудит усіх комунальних підприємств та міського бюджету. Напрацюємо реальну стратегію розвитку Ніжина. Це відновлення економіки та залучення інвестицій, відповідно наповнення міського бюджету, який на сьогодні дефіцитний. А далі — відбудова інфраструктури міста, дороги та зони відпочинку, відновлення центрального парку Шевченка, розв’язання екологічних проблем, вирішення проблеми пасажирських перевезень та проблеми безхатніх тварин.
 
Потрібна реєстрація безпритульних тварин, чітка система їх стерилізації.

 
Крутівська ОТГ (Ніжинський район)
 
Олег Бузун, 50 років, самовисуванець, голова Ніжинської районної ради
 
ОТГ, голови, Ніжинський район
 
Олег Бузун переміг серед шести кандидатів, отримавши 813 голосів виборців. На другому місці з 383 голосами житель Крут Микола Ворона.
 
Для області вже сама участь багаторічного голови РДА та райради була дивиною. Та Олег Бузун пояснив своє рішення так:

— Реформа децентралізації акценти змістила в бік ОТГ (більш детальне інтерв’ю з Олегом Бузуном можна почитати у «Віснику Ч» від 29 жовтня 2020 року).


Талалаївська ОТГ (Ніжинський район)

Андрусенко Людмила, 52 роки, самовисуванець, в. о. старости Безуглівської сільської ради


ОТГ, голови, Ніжинський район

 
mynizhyn.com матеріалами gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: