Завантаження ...
banner
banner

Кисневі концентратори пливуть до Ніжина з Китаю

Про забезпеченість лікарнею киснем розповів на щотижневій оперативній нараді Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко. Повідомляє mynizhyn.com

кисневі концентратори, лікарня, Китай

Про забезпеченість лікарнею киснем розповів на щотижневій оперативній нараді Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко.

Повідомляє mynizhyn.com.

У липні в Ніжинській міській лікарні 23 балони кисню використовували за місяць, а зараз 23 балони використовується за добу. Кожні 3-4 години інженери кисневих установок проводять заміну кисневих балонів.

Міською лікарнею заплановано розгорнути близько 47 точок для подачі балонного кисню. Для облаштування подачі балонного кисню виділені кошти з державного бюджету. Наразі лікарня замовляє виготовлення та встановлення цих точок, але недостатня кількість комплектуючих для їх встановлення. Це проблема по всій країні, недостатня кількість зволожувачів, кисневих концентраторів та  іншого обладнання та матеріалів, які використовуються для лікування пацієнтів з COVID-19.

Також у міськлікарні проводяться підготовчі роботи щодо можливості облаштування централізованої подачі кисню, планують встановити ємність для кисню від 5 до 10 кубів. Наразі вивчається проект і вартість цих робіт. Міськлікарня намагається знайти підрядника, який виконає ці роботи зі встановлення і облаштування системи.

Олександр Костирко розповів, що ще 10 кисневих концентраторів не надійшли у лікарню. Їх обіцяють доставити до кінця листопада. Як пояснив Олександр Михайлович, зі слів постачальників ці кисневі концентратори пливуть на паромах з Китаю до України. Інформації про те, коли ці пароми прийдуть і будуть розмитнені, ще немає.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: