Завантаження ...
banner
banner

Управління освіти Ніжина виграло суд

Ніжинською місцевою прокуратурою проводиться системна робота щодо вивчення законності здійснення публічних закупівель за бюджетні кошти та з метою усунення виявлених порушень вживаються заходи

Ніжин, прокуратура, позов, природний газ, суд, управління освіти

Ніжинською місцевою прокуратурою проводиться системна робота щодо вивчення законності здійснення публічних закупівель за бюджетні кошти та з метою усунення виявлених порушень вживаються заходи як кримінального, так і представницького характеру.

Так, завдяки вжитим заходам  представницького характеру 16.11.2020 Господарський суд Харківської області у повному обсязі задовольнив позов Ніжинської місцевої прокуратури, який пред’явлено  в інтересах держави в інтересах Управління освіти Ніжинської міської ради до одного з підприємств-постачальників природного газу про визнання недійсними додаткових угод про збільшення ціни на природний газ, що поставляється до навчальних закладів    м. Ніжина, та стягнув на  користь Управління освіти майже 122 тис. грн., які мають надійти до місцевого бюджету.

Підставою для звернення до суду стало виявлення прокуратурою порушень законодавства про публічні закупівлі, яке полягало в укладенні сторонами додаткових угод до договору на постачання газового палива,  якими безпідставно збільшено вартість предмету закупівлі, за відсутності збільшення його вартості на ринку.

Також, 30.10.2020 з аналогічних підстав господарським судом Харківської області задоволено позов Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах Лосинівської сільської ради Ніжинського району та стягнуто з постачальника природного газу  понад 253 тис. грн. до місцевого бюджету сільської ради.

Крім того, на розгляді господарського суду Чернігівської області перебуває ще два позови місцевої прокуратури з питань правомірності укладення додаткових угод до договорів про публічні закупівлі та стягнення безпідставно отриманих коштів на загальну суму понад 183 тис. грн.

Робота на вказаному напрямку триває.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: