Завантаження ...
banner
banner

У одному з відділень Ніжинської міськлікарні немає елементарного. Як це пояснює гендиректор?

І знову виявляються "підводні камені" у роботі Ніжинської міськлікарні... На сьогоднішній оперативній нараді, після звітування генерального директора О. Костирка про роботу за минулий тиждень,

міська лікарня, Ніжин, О. Костирко, І. Грозенко, лампочки, штативи, потреби

І знову виявляються "підводні камені" у роботі Ніжинської міськлікарні...

На сьогоднішній оперативній нараді, після звітування генерального директора О. Костирка про роботу за минулий тиждень, заступник міського голови І. Грозенко повідомила, що медики дитячого відділення Ніжинської міськлікарні, які тепер лікують хворих на коронавірус та пневмонії, надіслали їй сьогодні зранку смс-повідомлення з висвітленням ряду проблемних питань.

Текст повідомлення Ірина Вікторівна зачитала: "Освітлення в палатах таке, що ми не можемо ввести внутрішньовенні крапельниці. У палатах висить по одній лампочці. Настольні лампи в маніпуляційній відсутні. Для лікарів немає чистої зони, душової. Не вистачає звичайних термометрів, переносок, штативів. Замість штативів використовуємо металеві вішаки для одягу. Потрібні маски для концентраторів і колби запасні для них. Немає душевої для хворих". 

"Усе це не потребує мільйонних затрат", – підсумувала І. Грозенко.

Пояснювати ситуацію генеральний директор почав здалеку... О. Костирко говорив про те, що 80% будівель міськлікарні побудовані у далекій другій половині 18 ст, і скоро лікарні виповниться 125 років. А останні 60 років міська лікарня не бачила капітального ремонту, а деякі будівлі в настільки аварійному стані, що той ремонт навіть є недоцільним. І взагалі, раніше ремонти робили за благодійні внески, а ремонт дитячого відділення переважно відбувся за кошти місцевих підприємців. Згадав і про те, що тільки в цьому році медикам Ніжина вдалося отримати преміювання за рахунок зароблених коштів, починаючи з червня. 

Коли попросили відповідати конкретніше, О. Костирко зазначив: "
У мене немає рапорта, медичні працівники з цим до мене не зверталися" і пообіцяв розібратися.

Дійсно, виходить трохи дивна ситуація, коли у відділеннях міськлікарні стільки потреб, а генеральний директор про це не знає?..

Валентина Пильник
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: