Завантаження ...
banner
banner

Чоловік самовільно зайняв частину особливо цінної земельної ділянки

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської місцевої прокуратури вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання чоловіку за вчинення кримінального правопорушення

прокуратура, злочин, чоловік, земля, штраф

За процесуального керівництва прокурорів Ніжинської місцевої прокуратури вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості та призначено покарання чоловіку за вчинення кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене щодо земельних ділянок особливо цінних земель), із застосуванням ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 грн.

Встановлено, що в порушення вимог ст. 14 Конституції України, згідно з якою земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави, право власності на яку гарантується і набувається та реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону, всупереч ст.ст.93,122-126, 211 Земельного Кодексу України, за відсутності будь-яких підстав – набуття права на землю, без відповідних правовстановлюючих документів, що посвідчують право власності, або право користування земельною ділянкою, було самовільно зайнято частину земельної ділянки, яка відноситься до земель історико-культурного призначення та до категорії особливо цінних земель. 

Внаслідок чого було заподіяно шкоду державі  близько 40 тис. грн., яка відшкодована державі під час досудового розслідування в повному обсязі.

На даний час вирок не вступив в законну силу. 

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: