Завантаження ...
banner
banner

Зимовий настрій 2018-2019

Гуляти вулицями Ніжина зимою – величезне задоволення. Опинившись в полоні краси зимового міста, хочеться, щоб вечір не закінчувався ніколи. Світло високих ліхтарів, які стоять мов охоронці, надає особливий відблиск снігу

зима, Новий рік, ялинка, спогади

Гуляти вулицями Ніжина зимою – величезне задоволення. Опинившись в полоні  краси зимового міста, хочеться, щоб вечір не закінчувався ніколи. Світло високих ліхтарів, які стоять  мов охоронці, надає особливий відблиск снігу. Звідусіль грає зимова музика, навіваючи новорічний настрій. Біля високої, похмурої мерії, сміючись та радіючи зимі, граються діти в купі снігу. Увагу від дітей відволікає приємний аромат кави, який так і манить в наповнений людьми заклад. Святкові будівлі та прикрашені дерева мерехтять різнокольоровими вогниками.

На площі стоїть ялинка, як пишна пані, та вихваляється своїми прикрасами. Здалося, що все місто вирішило вийти на прогулянку. На одній з лавок сиділа закохана пара, на іншій – весела компанія друзів, які активно обговорювали наближення Нового року, біля  яскравих оленів фотографувалася щаслива сім'я.

Я сіла на лавку... Я відчула вплив оточення на собі,  передчуття нового року перенесло мене в дитинство. Мені 7 років. Я в очікуванні  святкування. На кухні готується святкова вечеря, що манить своїм запахом, так і хочеться щось вкрасти зі столу. В залі стоїть невелика ялинка, яку ми всі разом принесли, а потім прикрасили старими іграшками. Під ялинкою, оберігаючи її від зла, стоять червононосий Дід Мороз та Снігуронька у красивій, довгій шубі. Телевізор та ялинка освітлювали кімнату. Саме в такій атмосфері я зустрічала Новий Рік у дитинстві.

Розпочався снігопад. Лапаті сніжинки виблискували під світлом ліхтарів, та, долітаючи до землі, губилися у білому полотні. Мороз взяв мене в свої обійми. Час було втікати…

Валентина Гавриленко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: