Завантаження ...
banner
banner

Зробили для людей, а як віддячили: подробиці розгардіяшу на Ніжинщині

Чавунні плити вкрали, піч розвалили: так у минулі вихідні невідомі «погосподарювали» в будиночку для відпочинку, розташованому на території рекреаційної зони неподалік від Малої Кошелівки Ніжинського району

Мала Кошелівка, лісівники, рекреаційна зона, будиночок, вандали

Чавунні плити вкрали, піч розвалили: так у минулі вихідні невідомі «погосподарювали» в будиночку для відпочинку, розташованому на території рекреаційної зони неподалік від Малої Кошелівки Ніжинського району

Наслідки їх діяльності першими побачили працівники ДП «Ніжинське лісове господарство» - мисливствознавець Володимир Яковенко та майстер лісу Володимир Євтушенко. Повідомили про це своїм колегам.

- Рекреаційну зону «Заячі Сосни» наші лісівники облаштували в однойменному урочищі в 2018 році. Вона - вже дев'ята на території Ніжинського лісництва, - каже прес-секретар Ніжинського держлісгоспу Юлія Стрілець.
За два роки її відвідали десятки мисливців, грибників і любителів природи.

Тут є стаціонарний мангал, альтанки, містки, гойдалки для дітей і дорослих, стіл і стільці, зроблені з пнів. А родзинка - дерев'яний будиночок, в якому можна сховатися від негоди. Всередині - стіл з лавками і цегляна піч. На ній відпочиваючі гріли їжу і кип'ятили воду.

Вхідні двері будиночка не закриваються ні вдень, ні вночі - для вільного доступу. На жаль, саме це і зіграло злий жарт.

Невідомі зайшли в будинок, зруйнували піч і вкрали чавунні плити з неї. Після себе залишили повний розгардіяш. 
Працівники лісгоспу навели там порядок. Але нову піч ще не побудували: сумніваються, чи варто це робити, де гарантія, що її знову не розвалять?

gorod.cn.ua, Ольга Іванченко, «Гарт» №50 (3010) від 10 грудня 2020
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: