Завантаження ...
banner
banner

Хом'ячки, папуги і морські свинки: що чекає на ніжинський салон природи?

Єдине місце в Ніжині, де діти безкоштовно можуть познайомитися з звірятами і дізнатися чимало цікавого про них – це салон "Природа", що по вулиці Глібова. Наразі виникла така ситуація, що салону

Ніжин, салон

Єдине місце в Ніжині, де діти безкоштовно можуть познайомитися з звірятами і дізнатися чимало цікавого про них – це салон "Природа", що по вулиці Глібова.

Наразі виникла така ситуація, що салону вже не може бути продовжено договір оренди і, згідно закону, його потрібно поставити на аукціон. Питання розглянули на сьогоднішній сесії міськради, повідомляє mynizhyn.com.

Сам салон "Природа" теж може брати участь у аукціоні й навіть, якщо претендент буде один, аукціон відбудеться.

Депутати міськради виступили з підтримкою діяльності салону.  Так, В. Мамєдов висловив сподівання, що в результаті аукціону салон і буде переможцем, депутат Ю. Хоменко підкреслив, що заклад всіма силами потрібно зберегти.

Висловилася і директор салону, яка подякувала представникам влади за багаторічну підтримку і зазначила, що у неї немає фінансової можливості брати участь у аукціоні. "Чи буде далі існувати цей салон?, – запитала директор. – Були розмови про те, щоб перемістити звірят у якесь інше місце, але ж у відділені мікрорайони дітей на екскурсію ніхто не повезе, а знайти інше приміщення в центрі і оплачувати його оренду я не зможу".

Ніжин, салон

Стартова ціна аукціону – 1146 грн. за 43,9 метрів квадратних.

Зараз діє пільга 99%, надана міською владою.

Але рішення мали прийняти зараз, адже, в разі його неприйняття, звірят мали виселити до кінця грудня...

Тож за даний проект проголосували 25 депутатів, рішення прийнято. "Ми маємо діяти в законній площині, – підкреслив міський голова О. Кодола, – ми підтримуємо це рішення, але будемо і надалі сприяти діяльності салону "Природа".

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: