Завантаження ...
banner
banner

Верховна Рада збільшила Ніжин на 725 гектарів: що це означає

Створити авіалогістичний центр, роздати земельні ділянки учасникам бойових дій, залучити інвесторів-аграріїв. Такі плани має міський голова Ніжина Олександр Кодола


Створити авіалогістичний центр, роздати земельні ділянки учасникам бойових дій, залучити інвесторів-аграріїв. Такі плани має міський голова Ніжина Олександр Кодола на новоприєднані до міста території – орієнтовно, 725 га, або ж плюс 17% до території. Нові межі Ніжина 16 грудня на своєму засіданні встановила Верховна Рада. Як сказав Кодола у коментарі Суспільному, межі міста Ніжин до сьогодні, 16 грудня, офіційно не були юридично закріплені. Тому й була необхідність їх впорядкувати на папері.

«Цей проєкт фактично розроблявся ще з 2008 року. Були погодження районної ради, обласної ради, погоджував Кабінет міністрів дуже довго. Потім - профільне Міністерство розвитку громад і територій, потім – профільний комітет Верховної ради, і, нарешті, відбулося голосування в ВР України».
Площа Ніжина до цього становила близько 4 305 гектарів. Після затвердження змін зросла майже орієнтовно 725 га (близько 17%), тобто до 5 025 гектарів.

Місто розшириться на сході та півночі, на територіях мікрорайонів Космонавтів і Кручі.

Окрім кількох заправних станцій підприємств там немає. Мова йде про вільні земельні ділянки сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови, лісогосподарського призначення, земель водного фонду, промисловості, земель транспорту, зв’язку та енергетики, говорить Олександр Кодола.

До меж території міста увійдуть землі Григоро-Іванівської (Талалаївська територіальна громада), Кунашівської та Вертіївської сільських рад. За словами Кодоли, конфліктів з тергромадами з приводу цих земель немає, адже території незадіяні.

На нові землі міська влада планує залучити інвесторів. Найбільшу ставку роблять на створення авіалогістичного центру для прийому вантажних літаків, будівництва складів і логістики по всій Україні, говорить міський голова. В Ніжині є авіаційний загін. Тут зараз створюється сервісний центр міністерства внутрішніх справ України, який буде обслуговувати всю авіацію МВС: рятувальників, Нацгвардії, Нацполіції. Ця робота триває останні два роки.

«А ми плануємо поруч, на базі цього аеродрому, створити авіалогістичний центр. На сьогоднішній день його можливості дозволяють приймати серйозні літаки різного рівня. Ми зараз розробляємо проєкт щодо його будівництва. В Україні не так багато аеродромів, які можуть приймати вантажні літаки. Тут є ідея, щоб літаки могли приземлятися, вивантажувати товар, який потім розвозитимуть по території країни».
Також планують роздати земельні ділянки учасникам АТО та ООС – людям, які мають на них право, але до цього фактично не вистачало територій, щоб його реалізувати.

До промислових зон заохочуватимуть аграрні компанії.

Джерело:suspilne
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: