Завантаження ...
banner
banner

Під Ніжином незаконно вирубують новорічні красуні. ФОТОФАКТ

До новорічних свят залишилося зовсім мало часу, тож пора подумати про новорічну ялинку… Аби не гаяти чи то часу, чи коштів, ніжинці внадилися до Гуньківського лісу за легкою наживою

Гуньки, ніжинський ліс, Ніжин, новорічні ялинки

До новорічних свят залишилося зовсім мало часу, тож пора подумати про новорічну ялинку… Аби не гаяти чи то часу, чи коштів, ніжинці внадилися до Гуньківського лісу за легкою наживою. Проте тривають такі незаконні дії не на території міського лісу, а на території району.


Лісник комунального підприємства «ВУКГ» Віктор Коваленко, який вже чотири роки поспіль стоїть на сторожі лісових угідь мікрорайону «Гуньки», розповідає, що сосни там спилюють масово. Особливо пізно увечері або вночі.

Чоловік дбайливо доглядає за лісом в межах зони своєї відповідальності. Проводить у лісі багато часу, тож знає кожне деревце і прилеглого лісового масиву, що на території району. Тож і звернув увагу на те, що маленьких сосон там з кожним днем меншає. Каже, неозброєним оком видно варварські дії «любителів природи».

І хоча мінімальна сума штрафу за незаконне зрубування новорічних дерев в залежності від їх діаметра — 520 гривень, а за повторне порушення буде покарання обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, відвовідальність ніжинців, як бачимо, не лякає.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: