Завантаження ...
banner
banner

П'ятеро ніжинців купили "кота в мішку" та втратили заощадження

Новорічні свята чудова можливість показати свою любов та турботу рідним людям. Також це шанс шахраям застосувати давно перевірені схеми та "нагріти руки" на довірливості громадян.

Повідомляє mynizhyn.com.

На жаль протягом минулого тижня  до ніжинської поліції звернулося п’ять заявників, яких ошукали шахраї, повідомила начальник сектору моніторингу ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

За інформацією Інни Іванівни, всіх потерпілих об’єднує спосіб, яким вони позбавилися своїх грошей: купували щось через Інтернет та перераховували передоплату. Відмінним є лише товар та сума, на яку шахраям вдалося їх «розвести»: від 1250 грн. до понад 15 тис. грн. за вже відомою схемою придбання неіснуючого автомобіля.
Такі шахрайства відносяться до категорії кримінальних правопорушень, яких можна було б легко уникнути, адже перераховувати на свій страх і ризик сотні й тисячі гривень – вирішує сам майбутній потерпілий.
Вкотре звертаємося з проханням бути обережними з он-лайн-покупками! Не нехтуйте можливістю  початку оглянути товар, а вже потім платити за нього. Бажання зекономити, іноді, працює «на кишеню» шахраям, ілюструючи народну мудрість « Скупий платить двічі».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: