Завантаження ...
banner
banner

Ялинка до свят: скільки коштує новорічна красуня у Ніжині? Фото

До Нового року залишилося трохи більше тижня. За вікном падає сніжок, що додає святкового настрою. Магазини, вуличні торгові ряди, маленькі крамнички пропонують відвідувачам різноманітний святковий крам, а люди бігають у пошуках подарунків


До Нового року залишилося трохи більше тижня. За вікном падає сніжок, що додає святкового настрою. Магазини, вуличні торгові ряди, маленькі крамнички пропонують відвідувачам різноманітний святковий крам, а люди бігають у пошуках подарунків.

Всюди можна побачити блискучі кулі, м’які іграшки з дзвіночками, пофарбовані шишки та гірлянди на будь-який смак та гаманець. Але це все дрібниці без головного атрибуту свята – ялиночки!

Журналісти сайту «mynizhyn.com.» вирішили дослідити святкові пропозиції та трошки полегшити вибір ніжинцям.

Перший пункт – вуличні торгові ряди біля Остра, що по Московській. Веселий продавець у різдвяному капелюсі допоможе вибрати вам зелену красуню. Найдешевша з сосен вам обійдеться у 200-220 грн, найдорожча затягне на 800. Колючих красунь тут вдосталь, обирай та забирай.

Поряд, на тій же Московській, знаходиться Ніжинський лісгосп. Там можна придбати маленьку ялиночку в горщику. Ініціатива купувати ялинку на свята та потім висаджувати її на вулиці з’явилася нещодавно та стала досить популярною, адже це зберігає життя деревцю та покращує екологію. Але є певні умови: дерево – не хатня рослина і не може довго перебувати у теплому приміщенні. Бажано таку ялинку ставити у прохолодне місце і подалі від джерел тепла. Жива красуня може не пережити тривале тепло і потім не приживеться у природі. Жива ялинка у горщику обійдеться у 350 грн.

Біля ринку «Афганець» також великий вибір сосен. Тут красуня затягне від 180 до 800 грн. Також продавці пропонують дерев’яні, круглі підставки для дерев. Їх ціна всього 50 гривень, Але, хто встановлював у себе живі сосни, знає, як треба попотіти, щоб вона рівненько стала на підлогу.

Чи не найбільшим вибором штучних красунь може похизуватися супермаркет «Велмарт». Настільні, маленькі та великі двометрові – безліч бюджетних пропозицій. Різнокольорова, крихітна сосенка обійдеться у 50 грн, метрова – 429 грн, а двометрова – від 1099 до 1299, в залежності від пухнастості голок. Також тут можна придбати маленьку ялиночку, яка імітує живе деревце в горщику, за таку манюню попросять віддати 199 грн.

Досить популярним місцем для покупок став інтернет. У «всесвітній павутині» очі не лише «розбігаються», а й деякі цінові пропозиції сильно дивують. Стартують новорічні красуні від 300 грн за одиницю товару, а найдорожча потягне на 15 тисяч грн. (мабуть з позолотою). Але попит створює пропозиціє і онлайн ринок не виключення.

Жива, штучна чи у горщику – обирати вам! Поділіться своїм вибором та думками у коментарях!

Підготувала Лілія Журко

Фото Валентини Пильник

Торгові ряди на Набережній Вороб'ївській










Ніжинський лісгосп





Ринок "Афганець"





"Велмарт"
















Інтернет


 


 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: