Завантаження ...
banner

Ніжинщина: чи передадуть об’єкти комунальної власності територіальним громадам?

Питання передачі об’єктів комунальної власності та майна установ у власність територіальних громад обговорили сьогодні, 23 грудня, на засіданні в Ніжинській райдержадміністрації

Ніжинський район, об’єкти комунальної власності, співфінансування

Питання передачі об’єктів комунальної власності та майна установ у власність територіальних громад обговорили сьогодні, 23 грудня, на засіданні в Ніжинській райдержадміністрації.

Було наголошено на своєчасній передачі до 01 січня 2021 року всіх установ та майна у власність територіальних громад та зауважено, що відповідно до законодавства не передбачено ніяких відмов громад у їх прийнятті.

Районною державною адміністрацією  була проведена підготовча робота,  проведені консультації та перемовини з керівниками громад, підготовлена необхідна документація.

Лосинівська селищна, Вертіївська, Талалаївська та Крутівська сільські ради на своїх сесіях прийняли відповідні рішення про надання згоди на прийняття із спільної власності територіальних громад Ніжинського району комунальних закладів та майна у власність громад.  Зокрема, районної дитячої школи мистецтв, сільських бібліотек-філій Ніжинської районної ЦБС, районного будинку культури, освітніх закладів тощо. 

Проте, ще залишається відкритим питання по інклюзивно-ресурсному центру, що знаходиться у приміщенні відділу освіти. Заробітна плата його працівникам виплачується з державного бюджету, а от оплата комунальних послуг ляже на плечі громад через співфінансування.

Учасники наради також обговорили процедуру, алгоритм передачі та прийняття установ галузей освіти, культури, соціального захисту з майновим комплексом і працівниками.

На 24 грудня запланована сесія Ніжинської районної ради, на якій будуть прийняті рішення про передачу громадам установ та майна.

За матеріалами neadm.cg.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: