Завантаження ...
banner

Побили пенсіонера, вимагаючи грошей: із трьох нападників – двоє ніжинців

Все сталося 16 листопада у Батурині Ніжинського району. 79-річний Микола Чухно жив сам. Дружини ніколи не мав, дітей не було. Непитущий, роботящий. Хоч і літа, а копійку до пенсії старався заробити.

Батурин, пенсіонер, нападники, побиття, кримінальне провадження

Все сталося 16 листопада у Батурині Ніжинського району. 79-річний Микола Чухно жив сам. Дружини ніколи не мав, дітей не було. Непитущий, роботящий. Хоч і літа, а копійку до пенсії старався заробити. Здавав металолом. Місцеві припускають, що саме скупники металу і навели на діда розбійників. Адже бачили, пенсіонер самотній.

Ночі нападники чекати не стали. Приїхали машиною. Як тільки трохи стемніло, зачаїлися у дворі.

Близько п’ятої години вечора Микола Федотович вийшов на ганок. Троє у балаклавах та рукавичках накинулися на нього. Заштовхали до кухні. Кілька ударів в обличчя, і старенький впав на підлогу.

Двоє зв’язали йому руки та ноги чоловічими ременями, які знайшли у хаті. Потім на голову наділи синтетичну сумку, і стали бити руками й ногами. Та дід не зізнався, де заховані гроші і цінності. Тоді бандюги почали все перекидати в будинку, шукати.

Знайшли 54 тисяч гривень, 800 американських доларів, дві золоті десятки та три п’ятірки — монети часів Російської імперії, орден «Трудової слави» та медаль «40 років Перемоги у Великій вітчизняній Війні», Після чого поїхали на автомобілі ВАЗ-2106. Миколі Федотовичу з часом вдалося вивільнитися. І він зателефонував сестрі.

— Коли я прилетіла до дядька, на нього страшно було дивитися. Весь побитий, крові багато було. Його нудило до блювоти. Я все прибирала, прала, — пригадує Алла Мотрич, племінниця Чухна.

Як згодом з'ясували медики, внаслідок побиття у чоловіка закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, множинні забої, гематоми на голові та обличчі, зламане ребро. Пенсіонер тривалий час лікувався.

— Ми вже дядька з лікарні забрали, а синці на ньому досі не посходили. Забрали у людини частину життя, — продовжує Алла Мотрич.

 — Кажуть, що бандити прийшли по наводці?

— Я теж Так думаю. О пів на четверту дня я ще у нього була. Певно, все було сплановано і організовано.

— Ходять чутки, ніби до нападу причетні роми?

— На тому кутку їх багато живе. Проте, хто нападники, звідки вони, нам не розповідають — триває слідство. Ми забрали дядька до себе.

Нападників поліція шукала довго. Вирахували по мобілках. Перевірили усіх, хто у проміжок часу, коли стався напад, знаходився близько дому Миколи Чухна.

Одного з трьох підозрюваних 38-річного ніжинця Василя Золотарьова затримали 3 грудня. І то, не по цій справі, а за підозрою у зберіганні зброї. Під час обшуку у нього вдома знайшли 200-грамову тротилову шашку. І суд його відпустив під заставу у 150 тисяч гривень. Проте, з поліцейських рук йому не вдалося вибратися. І хоча він не визнав вини у нападі на Миколу Чухна, суд відправив його під арешт до чернігівського СІЗО.

Інший затриманий теж ніжинець. Йому 23 роки. Під час обшуків правоохоронці знайшли гроші: 10 тисяч гривень, золоті монети та облігації радянських часів. А також пістолет та револьвер, обидва з набоями. Забрали і авто, на якому нападники нібито їздили до Батурина.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років.

gorod.cn.ua, Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №51 (1805), 17 грудня 2020 року
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: