Завантаження ...
banner
banner

Скандинавські пригоди По-ніжинські

Ніжинка Олена Овчар активна та позитивна від природи й тому вже давно являється палкою прихильницею Скандинавської ходьби, як рухливого та корисного виду дозвілля.


Ніжинка Олена Овчар активна та позитивна від природи й тому вже давно являється палкою прихильницею Скандинавської ходьби, як рухливого та корисного виду дозвілля.

У 2012 році вона стала інструктором та почала активно пропагувати ходьбу на території Ніжина.

На даний час пані Олена організовує ніжинські Сканді-тури -  невеличкі екскурсії, де активне дозвілля поєднується з розповідями екскурсоводів про цікаві факти з історії нашого рідного Ніжина.

Зимові морози не стали перепоною у бажанні досліджувати Ніжин.

27 грудня був організований черговий Сканді-тур, до якого долучився колектив Ніжинського молодіжного центру.

Ось, що розповідає про цю екскурсію сама Олена Овчар: "Доброго вечора, друзі. Хочу поділитися з вами враженнями від нашої сканді-екскурсії 27 грудня "За Овдіївською греблею", в якій взяли участь молодіжний актив КЗ Ніжинський міський молодіжний центр на чолі з Анжелою Тимченко. Розпочали зі знайомства з перевагами скандинавської ходьби для людини, додали руханку, а потім вишли по маршруту вздовж річки, нас не злякала ожеледиця, знявши "чобітки", пройшли до першої локації та послухали розповідь від екскурсовода Сергія Зозулі про стародавнє городище та цікаву легенду про ніжинських золотарів. Далі, зупинилися біля "Овдіївської греблі", де дізналися, чому річка має назву Остер та яким чином її використовували мешканці міста понад 150 років тому. Потім до нас вийшло сонечко, яке супроводжувало до третьої локації біля жіночого Свято-Введенського монастиря, де ми дізналися про таємницю Мотрі Кочубей та її жіночу долю. На останок, прогулялися вздовж вулиці Овдіївська (колишня Мільйона), відмітили архітектурні будівлі з історією на ній, і завершили свою подорож біля гуртожитку НДУ. Дякую всім за гарну компанію, особливо Ларисі Кирпичній та Оксані, які є учасницями нашої групи. Пройшли 2,6 км за півтори години (враховуючи час на локації), повернулися з гарним настроєм та новими силами. Далі буде, слідкуйте за анонсами в нашій групі ГО "Ніжин-Сканді-Тур". 

Підготувала Лілія Журко

фото зі сторінки Олени Шанс

Скандинавська ходьба, Ніжин, Елена_Шанс, молодіжний_центр 

Скандинавська ходьба, Ніжин, Елена_Шанс, молодіжний_центр
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: