Завантаження ...
banner
banner

Винахідники з Ніжина розробили інноваційний медичний прилад

24 грудня у Чернігові відзначили переможців та учасників конкурсу «Краща інноваційна розробка». Раніше ми писали Ніжинці – серед переможців обласного конкурсу. У номінації «Електронні та

Психолот-1, Микола Вербний, конкурс, винахід

24 грудня у Чернігові відзначили переможців та учасників конкурсу «Краща інноваційна розробка».

Раніше ми писали Ніжинці – серед переможців обласного конкурсу

У номінації «Електронні та інформаційно-цифрові технології переможцем став «Програмно-апаратний комплекс психофізіологічної діагностики «Психолот-1» (ТОВ «НВП «Метекол» м. Ніжин.

Автори: команда розробників Науково-виробничого підприємства «МЕТЕКОЛ»

Винахід створили, щоб проводити комплексну психофізіологічну експертизу працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки, потребують професійного добору. Прилад може оцінити придатність людини на виконання 17 видів небезпечних робіт.

Як це працює?

На екран монітора виводяться тести: запитання, картинки, малюнки. Людина має натискати відповідні клавіші для відповідей. Прилад за спеціальними науково обґрунтованими критеріями реєструє час і швидкість реакції людини. Відповідно, можна визначити психоемоційний стан і готовність людини до роботи – тут і зараз.

«Це – відома методологія, просто зазвичай це проводилось на картках, таблицях, кульковою ручкою. Наш апарат дозволяє більш точно це робити й автоматизувати процес. І прибирається суб’єктивна складова», - каже Микола Вербний, директор підприємства-розробника.

Це – медичний прилад, сертифікований відповідним чином. Налагодили і серійний випуск. ГУНП області внесла цей прилад у план закупок, придбала його військова кафедра одного з університетів, - сказав Микола Вербний. Розробники планують запропонувати апарат Збройним силам України.

mynizhyn.com за матеріалами suspilne.media
На фото Програмно-апаратний комплекс психофізіологічної діагностики «Психолот-1»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: