Завантаження ...
banner
banner

Отець Сергій розповів, що означає ікона, яка кровоточить

13 червня у соборі Всіх Святих УПЦ Київського патріархату в Ніжині закровоточила ікона Святого пророка Іоанна Предтечі. Про це повідомив настоятель цього собору отець Сергій, який вже більше року щотижня їздить на Донбас і відвозить допомогу українським військовим.

13 червня у соборі Всіх Святих УПЦ Київського патріархату в Ніжині закровоточила ікона Святого пророка Іоанна Предтечі. Про це повідомив настоятель цього собору отець Сергій, який вже більше року щотижня їздить на Донбас і відвозить допомогу українським військовим. Як відомо, це нова ікона, яку для церкви придбали недавно. Виконана вона за сучасними технологіями.

По темі: У Всіхсвятському соборі закровоточила ікона Іоанна Предтечі

Отець Сергій, Ікона Іоана Предтечі, Всіхсвятська церква, новини ніжин, ніжин новини, мій ніжин

"Ікона що кровоточить знаходилася серед святкових ікон, образів всіх святих. На ній зображена голова пророка Іоанна на блюді. Вчора помітили, що з правого ока потекла кривава сльоза.

Оскільки ікона стоїть у вертикальному положенні, то крапелька зараз стекла до перенісся, але вона постійно зплишається свієою і не засихає, і зараз почала збільшуватися", - розповів священник.
 
Недобрий знак грішникам
 
За словами отця Сергія, це нехороший знак, однак віруючій, праведній людині не варто боятися - ні коли ікона мироточить, ні коли кровоточить. Повинні боятися цього знака ті, хто вчиняє злочин, оскільки, швидше за все, чаша Божого гніву вже переповнена, і ті, хто вершать зло незабаром понесуть покарання.
 
"Тим більше що закровоточила саме ця ікона, це особливий знак. Пройде час, і ми дізнаємося, що саме це означає. Нам не потрібно боятися - ми захищаємо свою землю від ворога, за нами правда. Господь знає, хто розпочав цю війну в Україні, і вони відповідатимуть за свої вчинки", - додав отець Сергій.
 
Дорога в АТО
 
У неділю, 14 червня, Сергій Чечин (так звуть настоятеля ніжинського собору в миру) разом з іншими волонтерами відправився в зону АТО.
 
"Ми веземо цю ікону з собою, пронесем серед бійців по лінії фронту і будемо спостерігати - можливо, кривава сльоза змінить колір, посвітлішає. Що це означатиме? Відомо тільки самому Господу. Сподіваємося на те, що це буде благословення нашим бійцям, тим, хто стоять на дорозі добра і світла, обороняючи свою батьківщину", - додав волонтер і зазначив, що в дорозі образ почав кровоточити набагато рясніше, з ока знову потекла кривава сльоза.
 
Історія Іоанна Предтечі
 
Іоанн Хреститель або Іоанн Предтеча - найбільш шанований християнський святий після Богородиці. Згідно з Біблією, йому пророкувалася мученицька загибель. Цар Ірод Антипа запроторив пророка у в'язницю за те, що той викривав його злочинний шлюбі з Іродіадою. На бенкеті в честь дня народження дочка Іродіади Соломія станцювала для Ірода, а в нагороду за танець мати намовила її попросити у царя вбити пророка.
 
У темницю до Івана був відправлений зброєносець, який відсік пророку голову і, принісши її на блюді, віддав Соломії, а та передала її Іродіадою. За переказами, голова продовжувала викривати Ірода і Іродіяду. Тоді жінка пронизала голкою язика Іоанна і закопала голову в нечистому місці.
 
Таємно благочестива дружина царського урядника взяла святу голову, поклала в посудину і поховала її на Єлеонській горі. Через роки голова Іоанна Хрестителя була знайдена і стала однією з найбільш шанованих святинь християнського світу.

Фото: Максим Білоусенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: