Завантаження ...
banner

Змінено правила нарахування субсидій

Постановами Кабінету Міністрів України внесено зміни до правил призначення житлових субсидій та державних допомог.

Ніжин, соцзахист, субсидія
Постановами Кабінету Міністрів України внесено зміни до правил призначення житлових субсидій та державних допомог.

Так, змінено умови призначення житлової субсидії домогосподарствам, що проживають в житлових приміщеннях великої площі. Розраховувать на субсидію вони зможуть у разі, якщо площа їх житла не перевищує 130 м2 для квартири та 230 м2 для індивідуального будинку.

Винятком є житлові приміщення дитячих будинків сімейного типу, прийомних, багатодітних сімей та сімей, у яких на початок місяця, з якого призначається субсидія, проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування.

Набули право на призначення житлової субсидії на загальних підставах особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії успадкували чи отримали в дарунок майно (житло, земельну ділянку тощо) незалежно від його вартості.

Передбачена можливість призначення житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, якщо вони протягом періоду, за який враховуються доходи, бувши зайнятими особами та маючи проблеми з доходами та сплатою єдиного соціального внеску, одержували допомогу по частковому безробіттю на період карантину.

Відтепер, при обчисленні розміру житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям до середньомісячного сукупного доходу сім’ї враховуватимуться фактично отримані членами сімей доходи у вигляді допомоги по частковому безробіттю на період карантину та щомісячної компенсаційної виплати з догляду за особою з інвалідністю I групи.

Крім того, при обчисленні середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для усіх видів державної соціальної допомоги не враховуватиметься розмір житлової субсидії.

 
Управління соціального захисту населення  Ніжинської МР
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: